Afbeelding

PCC Heiloo op Snowcamp

Algemeen

HEILOO - De eerstejaars sportklasleerlingen van PCC Heiloo gingen de eerste schoolweek van dit jaar naar Oostenrijk voor het Snowcamp 2015.

Alle sportklassers van PCC krijgen tijdens hun onderbouwopleiding de kans om mee te gaan op Snowcamp in Oostenrijk. Uiteraard goed voorbereid middels een clinic skiën en snowboarden in de maanden ervoor. Op maandag 5 januari arriveerden de ze in het Oostenrijkse Maria Alm. Dagelijks volgden ze onder leiding van hun vijf docenten en vijf begeleiders lessen om hun techniek verder te perfectioneren, genietend van prachtig weer en optimale sneeuwcondities.
's Avonds was er ook allerlei vertier, veel spelletjes, bezoek aan een mooie ski- en snowboardshow of een prachtig siervuurwerk. Brugklasser Yacintha Tijssen (14 jaar, Heiloo): ,,Het was een echte topweek! We hoefden maar een heel klein stukje te lopen om bij de lift te komen. We gingen naar boven en we hadden echt een prachtig uitzicht! Na ongeveer drie uur skiën gingen we dan weer terug naar het huis."
De leerlingen verbleven er in een gezellige jeugdherberg. 's Avonds gingen de lichten al om 21.00 uur uit, want een hele dag in actie maakt slaperig. Na vijf dagen sneeuwplezier maken en hard werken, keerden de leerlingen zaterdag 10 januari weer veilig terug in Heiloo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief