Afbeelding

Bewoners De Loet keren terug naar 'oude stek'

Algemeen

HEILOO – Mevrouw Johansen (97 jaar) is één van de 84 bewoners van De Loet die deze week, na tweeënhalf jaar in de tijdelijke voorziening Klein Varnebroek, terugkeren naar hun oude, en toch geheel nieuwe, stekje in plan Oost. Ze werd woensdagmiddag in de hal, waar de rode loper uitgerold ligt voor alle terugkerende bewoners, hartelijk verwelkomd door Hans Couzijn, wijkmanager van Viva! Zorggroep Heiloo.

De verhuizing is een hele operatie, waarbij vrijwilligers, familie en medewerkers de mouwen flink uit de mouwen steken. Zij helpen bij het inpakken van alle huisraad, om vervolgens op de plaats van bestemming alle dozen weer uit te pakken. Een verhuisbedrijf verzorgt het vervoer. Als de bewoners hun nieuwe stekje betrekken, staan hun vertrouwde spulletjes op zijn plek.

In het restaurant werd mevrouw Johansen verenigd met haar 'nieuwe buren'; mevrouw Weehuizen (91 jaar) zat haar al op te wachten. En niet veel later arriveerde mevrouw Hummen, de jongste van de drie dames, die naast elkaar komen te wonen. Een beetje spannend vinden ze zo'n verhuizing wel. Het nieuwe moet allemaal nog wat wennen, voordat het thuisgevoel weer echt is teruggekeerd. Maar veerkrachtig vertellen ze met een brede lach in koor: ,,We zijn alle drie van oorsprong Amsterdammers!" In Klein Varnebroek waren ze overburen. Mevrouw Johansen vertelt dat ze elkaar daar op de kamer al elke avond een uurtje opzochten. ,,Gewoon voor een praatje." En dat ritueel zal, ook in hun nieuwe onderkomen, waar ze pal naast elkaar wonen, zeker worden voortgezet.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio