Kees Groenland (Vomar Heiloo), Jan Blekemolen, Floor IJlstra en Kees Scharringa zijn aangenaam verrast over het success van de waardepuntenactie.
Kees Groenland (Vomar Heiloo), Jan Blekemolen, Floor IJlstra en Kees Scharringa zijn aangenaam verrast over het success van de waardepuntenactie.

Inzamelactie DE waardepunten mega succes

Algemeen

HEILOO/REGIO – De door Lions Club Alkmaar Phoenix gehouden inzamelactie van DE waardepunten voor de Voedselbank Alkmaar en omgeving is een groot succes.

De actie heeft in krap drie weken tijd in totaal meer dan 1,2 miljoen waardepunten opgeleverd. Dat betekent dat met deze opbrengst zo'n 2.700 pakken koffie beschikbaar komen voor de 'klanten' van de Voedselbank Alkmaar. Koploper is het inzamelpunt Vomar in Heiloo met 128.890 punten. Maar ook de overige inzamelpunten in Heiloo, Limmen, Akersloot en de Egmonden hebben veel bijgedragen aan deze 1,2 miljoen punten.

Lions Club Langedijk heeft in deze periode eveneens een succesvolle inzamelactie gehouden met DE waardepunten. Een actie voor de voedselhulporganisatie 'Geloof, Hoop en Liefde' te Langedijk. Hiervoor zijn bij de inzamelpunten Bruna en Bakkerij Zoon maar liefst 375.000 punten (goed voor circa 860 pakken DE koffie) ingezameld ten behoeve van de voedselhulporganisatie.

Jan Blekemolen en projectleider Kees Scharringa namens Lions Club Alkmaar Phoenix (heren senioren) en Floor IJlstra namens Lions Club Langedijk (dames) willen dan ook gezamenlijk hun dankbaarheid uiten richting alle gevers die deze actie tot zo'n groot succes hebben gemaakt. Floor IJlstra: ,,Er zaten hartverwarmende briefjes bij, weer anderen hadden de punten feestelijk verpakt."

Jan Blekemolen is behalve lid van de Lions Club ook voorzitter van Voedselbank Alkmaar en omstreken. Hij weet dat een pak koffie voor klanten van de Voedselbank van grote waarde is. ,,Koffie is voor onze klanten een welkom extraatje. Het zorgt voor een beetje gezelligheid, sociaal contact; je kan weer eens iemand 'op de koffie vragen'.

Beide Lionsclubs tellen leden uit Heiloo en omgeving en organiseren met enige regelmaat acties voor de minder bedeelde medemens. Bij zowel de Alkmaarse als de Langedijkse club zijn nieuwe leden welkom. Heren senioren voor Lions Club Alkmaar Phoenix kunnen zich aanmelden via Jan Blekemolen, tel. 06-34018700. En geïnteresseerde dames (van alle leeftijden) voor Lionsclub Langedijk kunnen zich wenden tot Floor IJlstra, tel. 06-44920405.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant