'Ik vind het een mooie foto en het gedoe eromheen vind ik vooral grappig.'
'Ik vind het een mooie foto en het gedoe eromheen vind ik vooral grappig.'

Anouk vooral nuchter na Nieuwjaarsduik-'hype'

Algemeen

HEILOO - Sinds dochter Anouk op de voorpagina van De Telegraaf heeft gestaan, was het éven een gekkenhuis in huize Schouten. Inmiddels is de rust enigszins wedergekeerd.

Anouk Schouten (16) uit Heiloo deed op 1 januari, samen met een vriendin, voor de derde keer mee aan de Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee. ,,Gewoon omdat ik het leuk vind. Het geeft een enorme kick om middenin de winter in je bikini kopje onder te gaan in de zee", aldus Anouk.

Bij de warming-up was ze al gespot door fotograaf Martin Mooij van De Telegraaf. Toen ze samen met haar vriendin het water uit kwam rennen, stond hij ineens weer voor haar neus en vroeg hij haar of ze dat nog een paar keer opnieuw wilde doen. ,,Eigenlijk voelde ik me er een beetje ongemakkelijk bij. Ik vroeg hem waar de foto voor bedoeld was. Toen hij zei: 'Voor De Telegraaf'', schoot heel even door mijn hoofd: 'Het zal toch niet…..?', maar daarna heb ik er eigenlijk niet meer aan gedacht".

De volgende ochtend om acht uur ging de telefoon. Radio Veronica. Ze wilden de primeur hebben. ,,Nou dat is gelukt", lacht Anouk, ,,want tot dat moment wisten we nog van niets!."

Na Radio Veronica volgde RTV Noord-Holland -zowel radio als televisie-, Hart van Nederland en daarna nog een telefonisch interview met De Telegraaf over hoe ze allemaal ervaren had. Heeft Anouk de wens om model te worden? ,,Hoewel ik vrij klein ben, net onder de één meter zestig, zou ik het wel leuk vinden. Af en toe doe ik al wat opdrachtjes voor een fotograaf uit Heiloo."

In het dagelijks leven zit Anouk in 5 vwo van het Jac. P. Thijsse College in Castricum en heeft ze een bijbaantje bij de Albert Heijn in Ypestein.

Is Anouk trots op de foto? ,,Trots is niet echt het woord, ik vind het een mooie foto en het gedoe eromheen vind ik vooral grappig." Verder blijft ze er vrij nuchter onder, net als haar vader, moeder, broer en zusje. ,,Deze week gewoon weer naar school!"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant