V.l.n.r: Thijs Jansen (assistent facilitair manager Picturae), Vera Weterings (communicatie manager Picturae), Dik Roeland (directeur Quality Masters), Walter Tromp (financieel directeur Picturae).
V.l.n.r: Thijs Jansen (assistent facilitair manager Picturae), Vera Weterings (communicatie manager Picturae), Dik Roeland (directeur Quality Masters), Walter Tromp (financieel directeur Picturae).

Picturae voldoet aan drie internationale ISO standaarden

Algemeen

HEILOO - Picturae is nu ook officieel multi site gecertificeerd voor ISO 14001. Het certificaat werd woensdag 17 december overhandigd door Quality Masters. Picturae doorliep succesvol de audits voor de certificering, alsmede voor de hercertificering van de ISO 9001 én ISO 27001. Picturae is trots dat zij als erfgoedservicebedrijf nu officieel garant staat voor milieumanagement (ISO 14001:2004), informatiebeveiliging (ISO 27001:2013) en kwaliteitsmanagement (ISO 9001:2008).

Picturae digitaliseert, ontsluit en verrijkt cultureel erfgoed en biedt erfgoedinstellingen, bedrijven en gemeentes een compleet traject bij het online ontsluiten van hun collecties. Het bedrijf werkt voor instellingen als Naturalis, Magnum Photos, het Nationaal Archief, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, World Press Photo en de National Library of Scotland. Wanneer er met erfgoedcollecties gewerkt wordt, is het uitermate belangrijk dat dit met de grootste zorg gebeurt.

ISO 14001:2004 is de norm die wereldwijd wordt toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te certificeren. De norm besteedt daarnaast aandacht aan de interne communicatie, beschrijvingen van alle processen binnen het bedrijf en continue verbetering. Dit beleid en de procedures zijn uitgewerkt in een Environmental Management System. Picturae's algemeen directeur Mark Lindeman over de nieuwe norm: ,,Picturae zet zich in voor het digitaliseren en ontsluiten van erfgoedcollecties voor toekomstige generaties en doet dit op milieuvriendelijke wijze. Met ons milieumanagementsysteem willen we structureel aandacht aan het onderwerp milieu in de bedrijfsvoering besteden. Het behalen van de ISO 14001-certificatie toont dat milieubewustzijn verankerd is in het beleid van Picturae."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant