v.l.n.r: Thijs Smit (OHO), Bob Erkamp (Bromshop Heiloo), Nico Adrichem (WBC), Mark Lindeman en Walter Tromp (Picturae), Henk Morsch en Rob van der Wal (OHO).
v.l.n.r: Thijs Smit (OHO), Bob Erkamp (Bromshop Heiloo), Nico Adrichem (WBC), Mark Lindeman en Walter Tromp (Picturae), Henk Morsch en Rob van der Wal (OHO). Foto Carolien Breed

Winnaars Ondernemingsverkiezing 2014 bekend

Algemeen

HEILOO – Vanavond, zaterdag 13 december, zijn tijdens de jaarlijkse feestavond van Ondernemend Heiloo de winnaars van de Ondernemingsverkiezing 2014 bekend gemaakt.

De uitreiking vond plaats in de sfeervolle ambiance van de Cultuurkoepel Heiloo; in het bijzijn van meer dan 200 gasten. De jury heeft aan de hand van het thema 'Samen werken of samenwerken' bij de beoordeling van de tien genomineerde ondernemingen onder meer gekeken naar de criteria innovatie, duurzaamheid, toekomstvisie en de maatschappelijke waarde die de onderneming voor Heiloo heeft. In een film voorafgaand aan de uitreiking, en waarin de tien genomineerden werden belicht, kwam naar voren dat respect voor en vertrouwen in elkaar belangrijke factoren voor samenwerking zijn.

Voor aanvang de officiële uitreiking werd Emmy de Graaff van Bijwaard Kappers in de spotlights gezet. De kapsalon had vorig jaar heel veel publiekstemmen gekregen, maar zat toch niet bij de winnaars. Aanleiding voor het OHO bestuur om dit jaar een Publieksprijs in te voeren.

De Publieksprijs werd dus voor het eerst wordt uitgereikt; door OHO voorzitter Henk Morsch. Hij overhandigd het beeldje, net als de overige prijzen gemaakt door kunstenares Ditta Engel, aan een dolblije Bob Erkamp van Bromshop Heiloo. Bob is een jonge ondernemer die gestaag aan de weg timmert. Binnenkort verhuist Bromshop Heiloo naar de veel ruimere en centraal in het dorp gelegen locatie aan de Stationsweg. Bob reageert: ,,Wat geweldig! Ik had dit echt niet meer verwacht toen ik zag dat ik niet bij de tien genomineerde bedrijven zat!" Bromshop Heiloo kreeg ruim een vijfde van alle publieksstemmen.

De Rabobank In de Kijkerprijs voor de meest veelbelovende onderneming, uitgereikt door Erik Minnema (directie Rabobank Noord Kennemerland) ging naar GGZ NHN Willibrordus Business Centrum. Nico Adrichem nam, als één van de belangrijke 'aanjagers' van de herbestemming, het beeld namens zijn hele team in trots in ontvangst. In een paar jaar tijd is het WBC uitgegroeid tot broednest van creativiteit, een bruisend en levendig businesscentrum waar inmiddels al circa honderd kleinschalige bedrijven -ook veel beginnende ondernemers- zijn gevestigd. In een tijd dat meer dan de helft van de herbestemmingen niet of nauwelijks van de grond komen een mooi resultaat!

De Ondernemingsprijs, onder luid applaus uitgereikt door wethouder Fred Dellemijn, gaat dit jaar naar Picturae. Algemeen directeur Mark Lindeman nam de prijs in ontvangst. Hij had al een speech voorbereid. ,,Niet omdat ik wist dat we zouden winnen, maar vanuit vertrouwen in ons bedrijf." Dit innovatieve bedrijf, dat gespecialiseerd is in het digitaliseren van nationaal en internationaal cultureel en historisch erfgoed, en dit toegankelijk maakt voor een breed publiek, is gevestigd op bedrijventerrein De Oude Werf in Heiloo. ,,Het gaat goed met het bedrijf! Innovatie is een belangrijke factor voor ons succes. Onze ambities gaan verder dan Heiloo." Hij doelt op opdrachten in het buitenland; niet alleen in Europa want Picturae slaat zijn vleugels nu ook uit naar Amerika.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief