Erkenning De Vrijheid Heiloo 'Veilig sportklimaat'

5 dec, 13:54 Algemeen

HEILOO - Schietsportvereniging 'De Vrijheid Heiloo' is blij met de erkenning door NOC/NSF en betrokken ministeries van Veiligheid en Justitie en VWS en de VNG, in het kader van het project Veilig Sportklimaat (VSK).

SV De Vrijheid Heiloo is opgericht in 1955 en is als één van de eerste, door de KNSA gecertificeerd met één kroon. Wat aangeeft dat deze vereniging zijn zaakjes piekfijn in orde heeft wat betreft veiligheid en de cultuur binnen de vereniging. Enkele jaren geleden al deed De Vrijheid Heiloo mee aan de vrijwillige certificering volgens KNSA normen voor schietverenigingen. Per 1 januari 2015 is een basiscertificering verplicht. De certificering met kroon gaat zelfs nog een stap verder. Juist rond schietsport en de beoefenaars heersen jammer genoeg vele misverstanden door onbekendheid. Schietsport is een combinatie van concentratie, lichaamsbeheersing en controle die gepaard gaat met interesse voor techniek en kennis op allerlei gebieden. Om goede resultaten te bereiken in deze sport moet je jezelf tot rust kunnen brengen en je aandacht kunnen richten op een enkel punt. Schietsport is een prachtige sport. Het is belangrijk om te beseffen dat deze sport niets te maken heeft met agressie en geweld. Elke sportschutter is ervan doordrongen dat deze sport onder een vergrootglas ligt.

Bij SV De Vrijheid Heiloo staat alles in het teken van veiligheid. Je kunt deze sport bedrijven op recreatief niveau maar ook op Olympisch niveau. Dat laatste heeft natuurlijk alles te maken met aanleg, oefening en inzet. Het is een sport die je al op jongere leeftijd kunt leren, uiteraard onder directe begeleiding. Maar ook op latere leeftijd kan deze sport beoefend worden. Er worden bij SV De Vrijheid Heiloo verschillende disciplines beoefend met geweer, karabijn, pistool en revolver. Maar er wordt ook met luchtdruk wapens geschoten. Natuurlijk is het belangrijk dat leden zich bij 'hun' vereniging thuis kunnen voelen. Op de verenigingsavonden bent u als geïnteresseerde van harte welkom om kennis te komen maken. Zie voor een afspraak hiervoor www.svdevrijheidheiloo.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief