Bosanemoontjes sieren Landgoed Nijenburg.
Bosanemoontjes sieren Landgoed Nijenburg. (Foto: Natuurmonumenten)

Boswachters letten op natuur en mens op Landgoed Nijenburg

  Landbouw / Visserij

HEILOO - Op Landgoed Nijenburg gaat het goed met de natuur. Hazen hebben hun plekjes in de bosrand en weilanden, vleermuizen in holle bomen, nachtegalen in de struiken. Vlinders houden van gevarieerde bosranden en bloemrijke stukjes zoals op het speelveld.

Natuurmonumenten houdt de stand van zaken van de natuur in de gaten. Zo worden er bijvoorbeeld vlinders, flora, vogels en andere dieren geteld. Dit wordt veelal door kundige vrijwilligers van Natuurmonumenten gedaan. De boswachters vullen het plaatje aan met eigen waarnemingen en indrukken.

Landgoed Nijenburg wordt goed beschermd
Iedereen is welkom om te genieten van Landgoed Nijenburg. Wel zijn er huisregels om schade en verstoring van planten en dieren te voorkomen, en het met elkaar leuk te houden. Wandelen op wegen en paden, en fietsen alleen op het fietspad. Honden mogen los in het losloopgebied, en in de rest van het bos zijn ze aan de lijn welkom. Op de laarzenpaden door de Baafjespolder en de Oosterzijpolder (weer open vanaf 1 juli!) mogen honden niet mee.

De boswachters van Natuurmonumenten letten extra op, en aanvullend worden ook toezichthouders van het recreatieschap ingehuurd.

Meer bloemen in je buurt
Het gaat niet overal goed met wilde bloemen en insecten. Wil je zelf wat doen voor meer bloemen in je buurt? Vraag het actiepakket aan via https://www.natuurmonumenten.nl/actiepakket.

Meer berichten