Afbeelding
Aangeleverde foto

Groenten en fruit bij molen De Oude Knegt Open Monumentendagen

6 sep, 16:10 Landbouw / Visserij Akersloot

AKERSLOOT - De Oude Knegt in Akersloot wordt distributiepunt van de zorgboerderij De Duintuin in Heemskerk. In het winkeltje bij de molen kunnen voortaan op zaterdag eerder die week bestelde groente- en fruitproducten worden afgehaald. Tijdens de Open Monumentendagen, op 9 en 10 september, kan het publiek kennismaken met de leverancier van de producten.

De Oude Knegt verkoopt al jaren meelproducten om brood te maken of pannenkoeken te bakken. Allemaal biologische producten. De verse onbespoten groenten, fruit en kruiden van De Duintuin passen goed in dit gezonde en duurzame assortiment. Bovendien is de zorgboerderij ook een ideële organisatie. De Duintuin werkt met mensen die willen doorgroeien naar een voorwaardige(r) deelname in de maatschappij. Daarbij worden veel vrijwilligers ingezet.

De bestellingen van groenten en fruit bij De Duintuin gaat via de website op internet. Dat kan tot de woensdagavond. Op zaterdag ligt het dan klaar in het molenaarshuisje van De Oude Knegt, waar het kan worden opgehaald en afgerekend.

Tijdens de zaterdag op Open Monumentendagen zijn er ook medewerkers van de kwekerij aanwezig om informatie te geven over de opzet van de organisatie en de kwaliteit van de producten. Bezoekers aan de molen mogen het weekeinde ook proeven van bakproducten gemaakt met meel uit de molen. De molenaars zijn twee dagen aanwezig om rondleidingen in de molen te geven. Bij voldoende wind zal er ook meel worden gemalen.

Het thema van de Open Monumenten Dagen 'Boeren, Burgers en Buitenlui' verwijst naar een tijd dat op het gebied van voedsel alles nog biologisch dynamisch werd geproduceerd. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest. Puur natuur. De molenaar van vroeger was daar met zijn op de wind gemalen meel, moestuin en melkgeiten een sprekend voorbeeld van. Het bewustzijn voor verantwoord en gezond eten is weer actueel en daar speelt De Oude Knegt graag op in. Net als de dorpsomroeper roept de molenaar: 'Zegt het voort!'

Meer info op de websites oudeknegt.nl, of duintuin.eu .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief