Norah van Vetten
Norah van Vetten Foto: aangeleverd

Column Robin Raven: Norah, minister van Oplossingen

Column

Een van de fijnste momenten van het jaar is altijd weer de voorleeswedstrijd. Dit jaar negen lezers en ze waren zo goed dat ik ze allemaal noem: Izzy van Heusden, Saar van Soest, Riley Dröge, Yfke Baltus, Quin van der Peet, Mila Kassing, Mila Boetje, Xavi van Zelst en Norah de Vetten.

Zoals altijd kan er maar eentje de beste zijn en dat was Norah de Vetten. Norah is een bevlogen lezer. Ze las al in de wieg (bij wijze van spreken, uiteraard) en zodra ze een boek kon vasthouden, verzon ze hele verhalen bij de plaatjes. Het begon bij Nijntje en eindigde bij Het ministerie van Oplossingen.

Die laatste reeks is belangrijk want Norah las op 14 februari voor uit Het ministerie van Oplossingen deel 1. Waarom? “Het is een spannend en avontuurlijk boek, een aanrader, omdat er veel leuke dingen in gebeuren. Aan het begin was ik zenuwachtig, vooral tijdens het wachten, maar toen ik op de stoel zat en de mevrouw vragen stelde, was het niet eng meer en kon ik genieten van het voorlezen.”

Die mevrouw was presentator Martijntje Koomen. Die krijgt zelfs een op hol geslagen olifant weer zover dat hij braaf een slurfje geeft. 

Norah zit op De Ontdekkers. “Wat speciaal is bij ons, is dat we werken met thema’s. Dan heb je één onderwerp en daar werk je alles van uit. We stellen vragen en mogen zelf op onderzoek uit.”

En voor straks? “Misschien het PCC, maar er zijn meerdere opties. We gaan meer scholen bekijken als ik in groep 8 zit. En voor de verre toekomst weet ik het nog niet, misschien juf of modeontwerper.”

Wie na dit prachtverhaal nog steeds geen vertrouwen in de toekomst heeft, moet zich schamen en voor straf in een kooi met een op hol geslagen olifant. En Martijntje komt je niet helpen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant