Guus, Marco en Nico voor het prachtige pand van TOED Alkmaar.
Guus, Marco en Nico voor het prachtige pand van TOED Alkmaar. Foto: aangeleverd

Bedrijf Belicht: TOED Alkmaar maakt naar de tandarts gaan leuk

Bedrijf belicht Bedrijf Belicht

TOED Alkmaar
(Tandartsen Onder Een Dak)
Overkrocht 43
1815 KX Alkmaar
072-511 42 02
www.toedalkmaar.nl
praktijk@toedalkmaar.nl

Naar de tandarts gaan is niet ieders hobby maar als je arriveert bij het prachtige pand van tandartsenpraktijk TOED en je hoort de vogeltjes fluiten in de weelderige tuin dan ben je je tegenzin gauw vergeten. Tandartsen Nico en Guus maken er samen met tandarts voor orthodontie Marco bijna een gezellig gezinsuitje van. De sfeer in de frisgroene behandelkamers is gemoedelijk en er wordt veel gelachen in de praktijk van de drie specialisten, die de praktijk in november 2021 overnamen.

Zo gemakkelijk en pijnloos mogelijk
De tandartsenpraktijk maakt tijdens behandelingen gebruik van de nieuwste technieken om het patiënten gemakkelijk te maken. Noviteiten zoals ‘aligners’ (onzichtbare beugels) en digitale mondscanners heeft TOED als eerste in huis. Ze zijn zelfs in het bezit van een in deze regio unieke 3D-röntgenscanner die in een paar minuten het hele gebit in kaart brengt. “Bij implantologie is dit bijvoorbeeld efficiënt: we kunnen zo vóór de ingreep zien of er voldoende bot is voor het implantaat zodat er voorspelbaar kan worden gewerkt”, vertelt Guus.

Maar de 3D-scanner wordt ook gebruikt in plaats van het ongemakkelijke ‘happen’. Nico: “De tijd van ‘happen’ is hier voorbij, of het nu voor je kroon, beugel of kunstgebit is.’’

“De ontwikkelingen in onze branche volgen elkaar in sneltreinvaart op en er zijn niet veel praktijken die alles gelijk oppakken, het vergt namelijk grote investeringen. TOED Alkmaar zet hier juist op in”, zo legt Marco uit.

Alles onder één dak
Bij TOED tandartsenpraktijk vind je alles op het gebied van tandheelkunde. In het laboratorium maakt de tandtechnieker kronen, bruggen en facings waar hoge esthetische eisen aan worden gesteld. Daarnaast beschikt de praktijk over een zogenaamde CEREC-freesmachine waarbij kronen dezelfde dag klaar zijn: “Niet meer happen en geen noodkroon meer”, glimlacht Guus. Tijdens het implantologietraject hoeven patiënten niet meer met een uitneembaar plaatje rond te lopen, maar kan vaak direct een tijdelijke kroon worden geplaatst.

Voor complexe chirurgische ingrepen heeft TOED nauwe banden met de kaakchirurgen die zijn aangesloten bij de Mediaankliniek. Als de tandarts een foto stuurt van jouw gebit onderneemt de kaakchirurg direct actie, zonder lange wachtlijst. Natuurlijk zijn er ook mondhygiënistes aanwezig in de praktijk.

De mens achter de mond
“Wij streven ernaar de mensen achter de mond te leren kennen”, aldus de receptioniste. Het team van TOED tandartsen groeit namelijk met de patiënt mee, dit is fijn voor de patiënt die vanaf nu een vast gezicht treft, maar ook voor de specialist zelf. “Zo kunnen wij anticiperen op wat er komen gaat. Denk maar eens aan orthodontie: door de wachttijd bij verzekeraars kan je niet zomaar een aanvullende verzekering afsluiten als jouw kind het jaar erna een beugel moet. Wij geven de patiënt op tijd aan dat de verzekering aangepast moet worden als er een beugel in het verschiet ligt”, zo legt Marco uit. Voor beugels of protheses: bij TOED kun je je leven lang terecht.

Tips van TOED
De drie specialisten zijn het over één ding eens: voorkomen is beter dan genezen. De tandartsen zetten graag in op poetsgedrag en mondgewoonten zoals duimen of knarsen om zoveel mogelijk problemen te vermijden. Daarom vinden zij het belangrijk om patiënten al van jongs af aan te zien.

Voor vragen of informatie kunt u bellen of een mail sturen. TOED heeft zowel voor tandheelkunde als voor orthodontie geen wachtlijst, nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant