V.l.n.r. Mevrouw Zoon-Bolten, mevrouw Hoogeboom-Wassenaar, mevrouw Pronk-Bolten, mevrouw Corne-Bakker, mevrouw Ursem-Van Velzen, burgemeester Ten Bruggencate, mevrouw Mooiweer-van Bart, mevrouw De Groot-Banen, kinderburgemeester Maurits van Schouten.
V.l.n.r. Mevrouw Zoon-Bolten, mevrouw Hoogeboom-Wassenaar, mevrouw Pronk-Bolten, mevrouw Corne-Bakker, mevrouw Ursem-Van Velzen, burgemeester Ten Bruggencate, mevrouw Mooiweer-van Bart, mevrouw De Groot-Banen, kinderburgemeester Maurits van Schouten. Foto: Vincent de Vries

7 dames Koninklijk Onderscheiden in Heiloo tijdens Lintjesregen

Algemeen

Een bijzondere Lintjesregen in Heiloo, waar maar liefst 7 dames benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mascha ten Bruggencate speldde de versierselen op tijdens de drukbezochte Lintjesregen in de Witte Kerk.

De burgemeester zei dat het uitreiken van de lintjes altijd heel bijzonder is, maar dat dit jaar zeven dames gedecoreerd worden, waarvan twee zussen, het wel heel speciaal maakt. “Het is vandaag een beetje Koninginnedag, op deze dag voor Koningsdag!” 

Mevrouw T. C. M. (Thecla) Zoon-Bolten

Mevrouw T. C. M. (Thecla) Zoon-Bolten (73) werd onderscheiden omdat ze zich al 50 jaar inzet ten behoeve van de leden- en financiële administratie van voetbalvereniging HSV te Heiloo. Dit doet zij samen met haar zus, die vanmorgen ook is onderscheiden. 

Uitreiking KO Mevr. Zoon-Bolten

Mevrouw Y. M. (Yvon) Pronk-Bolten

Mevrouw Y. M. (Yvon) Pronk-Bolten (70) is samen met haar zus al meer dan 48 jaar actief voor de voetbalvereniging HSV; als jeugdleidster en op de ledenadministratie. Ze is vraagbaak voor bestuur, leiders en alle leden. Ze coördineert om de week op zondag het wedstrijdsecretariaat. Ze vervult haar taken belangeloos en bescheiden, maar is van enorme waarde voor HSV. 

Uitreiking KO Mevrouw Y. M. (Yvon) Pronk-Bolten

Mevrouw M. P. P. (Marian) Ursem-van Velzen

Mevrouw M. P. P. (Marian) Ursem-van Velzen (74) werd ook onderscheiden voor haar vrijwilligersactiviteiten bij HSV. Ze is als gastvrouw in de bestuurskamer al meer dan 15 jaar het visitekaartje van de voetbalvereniging.

Ook heeft zij veel betekend in haar rol als patiëntenvervoerder binnen het Noordwest Ziekenhuis te Alkmaar, als vrijwilliger voor de Zonnebloem in Heiloo en ze heeft haar steentje bijgedragen voor Shantykoor de Zâalnêelden. 

Uitreiking KO Mevrouw M. P. P. (Marian) Ursem-van Velzen

Mevrouw M. J. W. (Marianne) Corne-Bakker

Mevrouw M. J. W. (Marianne) Corne-Bakker (73) zet zich al vele jaren in als mantelzorger voor veel mensen. Burgemeester Ten Bruggencate: ‘‘Deze bijzondere vrouw maakt het verschil voor veel mensen door alle tijd, liefde, aandacht en een luisterend oor te bieden, of zoals een van de aanvragers het schreef: zij is een van de fijnste cadeaux in mijn leven.” 

Uitreiking KO Mevrouw M. J. W. (Marianne) Corne-Bakker

Mevrouw M. W. (Mariet) Mooiweer-van Bart

Mevrouw M. W. (Mariet) Mooiweer-van Bart (74) is al jaren vrijwilligster voor alle statushouders/vluchtelingen in Heiloo. Ze ondersteunt de statushouders daar waar ze kan op vele gebieden en helpt hen op weg naar een nieuwe toekomst. Ze organiseert leuke uitstapjes voor de kinderen en heeft een fietsenplan opgezet.

Ze zet zich daarnaast ook al jaren in voor de Protestantse Gemeente Heiloo en de Ter Coulster cantorij. Ze was voorzitter van de beroepingscommissie toen de vacature voor predikant vervuld moest worden.

Uitreiking KO Mevrouw M. W. (Mariet) Mooiweer-van Bart

Mevrouw J. L. (Jeannette) de Groot-Banen

Mevrouw J. L. (Jeannette) de Groot-Banen (65) is al lange tijd vrijwilliger van Vluchtelingenwerk en daarna voor Heiloo voor Elkaar. Ze is vaak aanwezig bij de naturalisatieceremonies op het gemeentehuis, omdat zij de gezinnen al langer begeleidt. Ze organiseert van alles om mensen aan elkaar te verbinden; bijvoorbeeld de jaarlijkse vredesmaaltijd of taallessen in de bibliotheek. 

Uitreiking KO Mevrouw J. L. (Jeannette) de Groot-Banen

Mevrouw A. G. H. (Ina) Hoogeboom-Wassenaar

Uitreiking Mevrouw A. G. H. (Ina) Hoogeboom-Wassenaar

Mevrouw A. G. H. (Ina) Hoogeboom-Wassenaar (66) zet zich al heel lang in voor de RK Parochie Bron van Levend Water in Heiloo. Ze verzorgt al meer dan 25 jaar de administratie van de begraafplaats en is vast aanspreekpunt voor de uitvaarten.

Ze is onder meer initiatiefneemster voor een gedenkplaats voor overleden kinderen, een urnenzuil en een gedenkveld. Naast haar activiteiten voor de begraafplaats heeft ze ook veel betekend als vrijwilliger in de bibliotheek van Heiloo en als vrijwilliger bij de Bibliotheek aan Huis in woonzorgcentra De Loet en Overkerck. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant