Agnes Haullussy-Zaal.
Agnes Haullussy-Zaal. Foto: Aangeleverd

Liefde voor kleur: breng je interieur tot leven met kleur

Algemeen Bedrijf Belicht

Liefde voor Kleur
Agnes Haullussy-Zaal
Zevenhuizerlaan 94
1851MZ Heiloo
06 – 149 848 21
www.liefdevoorkleur.nl
info@liefdevoorkleur.nl

Ken je dat gevoel dat je ergens binnenkomt en je meteen weet dat de kleuren kloppen? Dat de kleuren waarin de ruimte geschilderd is je een warm en prettig gevoel geven. Waardoor je je welkom en op je gemak voelt. Of dat nu in een huis is of in de entree van een school of kantoorpand. Hoe kies je nu eigenlijk de juiste kleuren voor je interieur? Kleuren die helemaal bij jouw persoonlijkheid passen en die je zintuigen positief prikkelen.

Agnes Haullussy-Zaal werkt al sinds 2002 als interieurstyliste maar zij specialiseerde zich in 2005 in kleur. "Goed afgestemde kleuren in je interieur hebben veel invloed op ons gevoel van geluk en welzijn, ze brengen namelijk harmonie en balans, al zijn we ons daar niet altijd van bewust," zo legt zij uit. "Kleuren beïnvloeden elkaar, een verkeerde kleurencombinatie kan tegen de borst stuiten, je voelt dan onbewust dat er geen harmonie is," vertelt ze. "Te weinig kleur prikkelt je zintuigen niet, terwijl te veel kleur of verkeerde kleurencombinaties de zintuigen juist kunnen overprikkelen en dat heeft effect op ons," zo vult zij aan.

Daarom is een uitgebalanceerd kleurenplan zo belangrijk. Kleur is bovendien een relatief goedkope manier om je woning een make-over te geven.

De kleurrijke Agnes, die zichzelf ook gespecialiseerd Flexa Kleuradviseur mag noemen, geeft advies bij mensen thuis maar ook op o.a. de welbekende VT Wonen beurs. Daarnaast organiseert ze workshops; na het volgen van een workshop bij Agnes kan je zelf aan de slag met kleur in je interieur of in je bedrijf.

Persoonlijk kleuradvies aan huis
Je bent net verhuisd of je bent toe aan een iets nieuws, je staat op het punt te gaan schilderen, maar dan. Wat voor kleuren ga je kiezen? Wat is je stijl eigenlijk en wat past echt bij jou? En hoe kies je nu de juiste kleuren voor je interieur?

Nodig Agnes eens uit voor een verfrissend kleuradvies, je hebt al een goed kleuradvies in één uur. Het maken van een uitgebalanceerd kleurenplan is niet zomaar iets: "Wat past bij jouw persoonlijkheid? Wat is jouw stijl en smaak? Maar ook de lichtinval en verlichting en andere kleuren in huis, zoals die van de meubels en de vloer, spelen mee in het uiteindelijke kleuradvies," zo legt zij uit. Het advies wordt in een mooie map gepresenteerd, mét stalen, kleurnummers en adressen van winkels, u hoeft het kleuradvies alleen nog over te dragen aan het schildersbedrijf of je kan er zo mee naar de winkel.

3D-visualisatie
Omdat veel mensen kleur lastig vinden te visualiseren op hun wit gestucte muren werkt Agnes met een 3D-visualiser en grote A4 kleurstalen. Met een iPad maakt zij een 3D-foto van uw interieur of de kamer die u onder handen wilt nemen waarbij de verschillende kleuren worden getoond op de muren. "Een betere indruk kan je namelijk niet krijgen," vertelt Agnes enthousiast.

Workshops
Tijdens de workshops 'Ontdek de verborgen kracht van kleur' die Agnes organiseert bij de Hortus op de Berenkoog in Alkmaar op 8 februari en 14 maart gaat zij dieper in op alles wat je altijd al hebt willen weten over kleur, kleurenpsychologie en hoe kleuren onze zintuigen beïnvloeden. Ook organiseert zij op 25 januari de workshop 'Ontdek de perfecte kleuren voor in je interieur' in Akersloot. Als u thuis gelijk aan de slag wilt krijgt u 5% korting op de benodigde verf. Inschrijven voor één of meerdere workshops kan via www.liefdevoorkleur.nl. De kosten voor deelname zijn € 49 inclusief koffie, thee en iets lekkers.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant