Maddogs.Foto: aangeleverd
Maddogs.Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

Maddogs in muziekcafé Soigné

zondag 25 februari 2024 16:00

EGMOND-BINNEN - De band Maddogs speelt op zondag 25 februari van 16.00 tot 18.00 uur in muziekcafé Soigné.

De Maddogs maken de gezelligheid altijd nog leuker, met een stem die je absoluut gehoord moet hebben (Sylvia), een bak energie die je beleefd moet hebben (Gabriel, bas, zang), virtuoze solo’s die je meegemaakt moet hebben (Paul, gitaar) en een solide basis die je gevoeld moet hebben (Peter, toetsen en beats). En dat met muziek die ze niet eens zelf geschreven hebben. Dat lieten ze over aan types als Mick Jagger, Amy Winehouse, David Bowie en Stevie Ray Vaughan. Want die kunnen er wat van, vinden de Maddogs.

Naast het spelen van de krenten uit de pop maakten de Maddogs de afgelopen jaren diverse tributes. Bijvoorbeeld van The Rolling Stones (Texelse Courant: ‘Een van de beste Rolling Stones tributes ter wereld’), Amy Winehouse (met de bluesical ‘Eyes & Lips’), Pink Floyd (inclusief opname van een clip van hun versie van het nummer ‘Sheep’ en optreden in het amfitheater van Agia Galini, Kreta), de blues (Huisband House of Blues tijdens Texelblues), de ‘hazy cosmic jive’ van David Bowie (Theatercafé Leiden: ‘Stiekem behoorlijk dansbaar, eigenlijk’) en Maddogs on the Moon, toen 50 jaar terug een kleine stap voor een mens een reuzensprong voor de mensheid was. Begin 2020 omarmden de Maddogs Blondie, die, net als Willeke Alberti, 75 jaar werd.

Kortom: liefhebbers van swingende muziek komen 25 februari van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen. De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op hafre@planet.nl