Afbeelding
Foto: Proeflokaal Hop

HopLive: Jimmy’s Gang

vrijdag 16 juni 2023 21:00 tot 1:30

In de jaren tachtig en negentig een bekende naam, zowel nationaal als internationaal. Met een dynamische mix van blues, soul, funk en rock, was Jimmy’s Gang op menig podium, festival en in de toen bekende muziekcafés en discotheken, te zien en te horen; zoals Musis Sacrum in Arnhem, het Odeon-theater in Amsterdam, tot het Luxor en het Swing-Café  in Arnhem, en Plan C Rotterdam en Wilhelmina Eindhoven etc.

Met een breed repertoir geënt op Rhytm & Blues en Southern Rock. De stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door dynamiek afgewisseld met mooie ballads o.m van Kebmo en  Willy de Ville.

Centraal Jimmy Martin Sterman, zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met Oa. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als: Blues ’66, IBC, Bluesdimension, later ook met gebroeders Laporte (Barrelhouse), Kees Dusink,   Erwin van Ligten, Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg) en vele anderen. Samen met  Erwin Aubroeck (John de Revelator) of Casper de Graaff (Rosa King a.o.) toetsen en zang, en bassist Erik Hes (Jaja Sound a.o.) Gitarist Pete Becker, goede bekende uit het Haarlemse Muziekcircuit ,en Drummer Pieter Voogt,  (Hot Bolsjewiek, Ekseption ea.), zorgen zij voor een verrassend swingende avond.