Write for rights in de Witte Kerk

woensdag 7 december 2022 11:00

Write for rights

Woensdag 7 december 2022, 11.00 – 16.00 uur

De Ter Coulsterkerk en de Witte Kerk organiseren samen de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Ook dit jaar zetten we ons samen met Amnesty International in de Witte kerk in tegen onrecht. Wereldwijd worden er jaarlijks rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden, omdat ze opkomen voor hun rechten.
Kom naar de Witte kerk en schrijf ter plekke mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven.
U kunt de hele dag in de Witte kerk (maar ook bij de Bibliotheek Heiloo) een schrijfpakket ophalen zodat u thuis de brieven en kaartjes kunt schrijven. Deze kunt u dan op woensdag 14 december tussen 11.00 – 16.00 uur weer komen inleveren in de kerk.

Toegang: gratis/donatie voor de porto en Amnesty International is mogelijk.
Inleveren brieven en kaarten: 14 december tussen 11.00 – 16.00 uu

Het belang van een kaars bij rituelen – interactieve lezing door Evi Velders

Woensdag 7 december 2022, 13.30 – 15.00 uur

Juist op de dag dat we de schrijfactie voor Amnesty International in de Witte kerk organiseren, staan we stil bij de betekenis van de kaars bij rituelen. De kaars is hét symbool van Amnesty International.

Oprichter Peter Benenson bedacht een brandende kaars als symbool voor vrijheid, hoop en leven. Het prikkeldraad dat de kaars omringt, symboliseert gevangenschap en onderdrukking. Peter Benenson liet zich inspireren door een oud Chinees spreekwoord: ‘Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken’

Ritueelbegeleider Evi Velders is bedenker en vormgever van sfeervolle rituelen. Daarmee weet zij mensen te raken en betekenis te geven aan speciale levensmomenten en herdenkingsbijeenkomsten zoals Wereldlichtjesdag Heiloo (Het wereldwijde aansteken van lichtjes voor overleden kinderen in december). In haar werk gaat zij steeds weer op zoek naar creatieve werkwijzen, fantasievolle materialen en warme woorden, afgestemd op het thema en de wensen van de mensen.

Evi zal vertellen over haar werk en de betekenis van het opsteken van een kaars-licht bij verschillende rituelen. Ook zal zij de bezoekers uitnodigen om in de sfeervolle Witte Kerk aan een gezamenlijk ritueel mee te doen: Een Cirkel van kaarsvlammen, lichtpuntjes voor de vrede in de wereld.

Doe mee en wees welkom!

Toegang: € 7,50 inclusief koffie en thee
Aanmelden s.v.p. via email adres: reserveren@wittekerk-heiloo.nl