Het belooft een prachtige, ontroerende en aangrijpende voorstelling te worden...
Het belooft een prachtige, ontroerende en aangrijpende voorstelling te worden... Foto: Peter Bijkerk / Edo Postma

Falkland Toneel speelt “Agnes van God”

zaterdag 8 oktober 2022 20:15 tot 22:00

Falkland Toneel speelt “Agnes van God”

Agnes, een jonge non, is in de afgezonderde sfeer van een klooster zwanger geworden. Haar baby wordt dood aangetroffen in haar kamer. Forensisch psychiater Martha Livingstone is aangesteld om uit te zoeken of er een strafbaar feit is gepleegd, een onderzoek dat haar door Moeder-Overste niet in dank wordt afgenomen. Zij blijft liever geloven in natuurlijke oorzaken en misschien zelfs wonderen… Of is er toch iets anders aan de hand?

De beroemde en veel geprezen verfilming uit 1985 van het toneelstuk “Agnes van God” van John Pielmeier (met Jane Fonda, Meg Tilly en Anne Bancroft) heeft bij velen een diepe indruk achtergelaten. En niet voor niets. Falkland is de uitdaging aangegaan om dit werkelijk prachtige, ontroerende en aangrijpende toneelstuk op het programma te nemen. Met ongelooflijk veel plezier en toewijding heeft de groep keihard gewerkt om het publiek een wonderschone voorstelling voor te schotelen. Speciaal voor Falkland heeft de internationale zangeres Bobbie Blommesteijn de zangstem van Agnes ingezongen. Mis het niet!

De voorstellingen vinden plaats op zaterdagavond 8 oktober (20.15 uur) en zondagmiddag 9 oktober (14.00 uur). Kaarten à € 15,00 inclusief twee drankjes, zijn te bestellen via de website van Theater de Beun. Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling te verkrijgen aan de kassa van het theater (er kan uitsluitend per pin betaald worden). Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.falklandtoneel.nl.

In het weekend van de voorstelling genieten van een speciaal 3-gangen Falkland theatermenu bij Restaurant Herberg Jan? Kijk op onze website voor de voorwaarden.