Honkballer Wessel Steij op het veld bij Double Stars in Heiloo.
Honkballer Wessel Steij op het veld bij Double Stars in Heiloo. Foto: Lars Vercammen

In de sportlights: Wessel Steij

Achtergrond

Heiloo en haar omgeving is rijk aan sporttalenten, met al haar prachtige sportverenigingen is het een mooie plek om je als sporter te ontwikkelen. In de rubriek ‘In de sportlights’ gaan we met deze talenten in gesprek over hun sport en hun talent. Maak kennis met de sporttalenten uit de buurt en hun verenigingen. Deze week in de sportlights: honkballer Wessel Steij.

Toen Wessel vijf jaar geleden opzoek ging naar een zoals hij zegt “bijzondere sport” kwam hij uit bij honkbal. Lekker meppen tegen een bal! Het blauw en rood van Double Stars uit Heiloo werd de vereniging en met veel plezier staat de twaalfjarige Castricummer nog steeds elke week op het veld!


Wessel als pitcher in actie. - Lars Vercammen

Plezier en respect
De brede glimlachen zijn van de honkballertjes hun gezichten af te lezen. Het pupillen-1 team van Double Stars speelt hun wedstrijd tegen het Utrechtse UVV. Voor de wedstrijd wordt meteen duidelijk dat respect een belangrijk onderdeel is van de sport. Beide teams begroeten alle aanwezigen met een eigen verzonnen yell. Ze wensen elkaar een prettige en leuke wedstrijd. Spelplezier staat voorop bij Double Stars, terwijl UVV bijna geen bal probeert te slaan om zo via foute ballen naar het eerste honk te mogen. Probeert Double Stars daarentegen elke bal die in de buurt komt te slaan. Met een paar mooie doubles en triples is het genieten langs de kant. “Het slaan is een van de leukste dingen van de sport” zegt Wessel over de totaal andere strategie van Double Stars. “Door veel te slaan in de wedstrijd kunnen we ook goed oefenen” vertelt Wessel. Uiteindelijk verliest Double Stars de wedstrijd nipt maar hebben de kinderen in tegenstelling tot UVV wel meerdere keren de bal mogen slaan.


Wessel staat klaar om de bal te slaan. - Lars Vercammen


Daar komt de bal! - Lars Vercammen

Twee sporten tegelijk
Naast honkballen bij Double Stars voetbalt Wessel ook nog is bij Vitesse ’22 uit Castricum. Het combineren van twee sporten kost veel tijd verteld Wessel. “Nu gaan de trainingen gelukkig langs elkaar heen dus kan ik voor beide sporten twee keer per week trainen. Alhoewel veel, heeft Wessel altijd veel zin om te sporten.” Van maandag tot en met donderdag honkbalt en voetbalt Wessel om vervolgens op zaterdag een wedstrijd te voetballen en op zondag een wedstrijd te honkballen. Gelukkig heeft Wessel veel plezier in het sporten dus vindt hij het niet erg dat hij zoveel moet trainen en spelen. Zelfs naast zijn trainingen en wedstrijden is hij vaak op veldjes en pleintjes te vinden. Toch lijkt het er op dat hij in de toekomst misschien een niveautje lager zal gaan voetballen om zich te focussen op honkbal.


Wessel in het veld klaar om de bal te vangen. - Lars Vercammen

Diamonds Amsterdam
Het honkballen wordt namelijk steeds een stukje serieuzer voor Wessel. Na het meedoen met try-outs bij honkbalvereniging Diamonds Amsterdam viel Wessel meteen erg positief op. Nu mag hij terug komen om mee te trainen in Amsterdam. “Het is een stukje hoger niveau, heel leuk” vertelt Wessel. Wel betekent eventueel honkballen bij Diamonds dat hij in de toekomst afscheid zal moeten nemen van zijn vrienden bij Double Stars. “Dat is jammer maar gelukkig zit ik met mijn beste vrienden ook in de klas dus die blijf ik gewoon zien” zegt Wessel. Hij zal nog veel moeten trainen maar dromen van een profcarrière doet Wessel wel: “prof worden? Dat zou wel heel erg vet zijn!”

Tekst: Lars Vercammen

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant