V.l.n.r. achter: Alissa, Jaline, Danja. Midden: Juul, Margot, Kelsey, Mila. Voor: Nova, Isabel.
V.l.n.r. achter: Alissa, Jaline, Danja. Midden: Juul, Margot, Kelsey, Mila. Voor: Nova, Isabel. Foto: aangeleverd

GTH-turnsters zetten mooie prestaties neer

HEILOO / BEVERWIJK - Zondag 24 maart turnden 14 meiden de derde competitiewedstrijd. In de eerste wedstrijd turnde Alette (supplement G) een mooie en stabiele balkoefening, op de andere baan turnde Marinka (supplement F) een strakke balkoefening en scoorde hier de hoogste punten. Zowel Lisa als Lola, ook supplement F, turnden beiden een stralende en mooi uitgevoerde vloeroefening. Lola scoorde een 10.95 en Lisa behaalde de hoogste score. In het eindklassement mocht Marinka het goud in ontvangst nemen.

De junioren supplement F kwamen in wedstrijd twee in actie. Op vloer wisten zowel Danja(11.05) als Alissa(10.90) sterke en nette oefeningen neer te zetten. Op het toestel sprong sprong Ellemieke vandaag haar nieuwe sprong, dit leverde haar meteen de hoogste score op. Jaline heeft zowel op balk als op vloer nieuwe elementen geturnd waar zij trots op kan zijn. Ellemieke ging met de vierde prijs naar huis.


De wedstrijddag werd afgesloten met turnsters van niveau zes. Er werd gestart op balk, Margot turnde deze stabiel en mooi. Daarna kwam vloer, Isabel turnde een nette oefening en scoorde een mooie 11.75. Sprong was door zowel Kelsey, Juul als Mila vandaag erg sterk uitgevoerd. Zij sprongen hoge salto’s en strakke overslagen. De wedstrijd werd afgesloten aan brug, Nova turnde hier een zeer strakke en mooie oefening, ze scoorde 11.40. Deze zes meiden turnden als team en zijn daarmee tweede geworden. Daarnaast was er een individuele wedstrijd van de afgelopen drie wedstrijden; Mila werd vierde en Margot eerste. Naar aanleiding van de afgelopen drie wedstrijden stromen de beste turnsters door naar finale zuid; voor GTH zijn dit: Marinka, Lola, Ellemieke, Jaline, Alissa, Danja, Nova, Juul, Margot en Mila.