V.l.n.r.: Eddy Bakker (Holland Sport), Ria Jansen, Lotte Blesgraaf en Marloes Post.
V.l.n.r.: Eddy Bakker (Holland Sport), Ria Jansen, Lotte Blesgraaf en Marloes Post. Foto: aangeleverd

Het Baafje zoekt dringend (én snel) vrijwilligers

HEILOO - Nadat het goede nieuws bekend werd dat zwembad Het Baafje financieel gered is, ging er een zucht van verlichting door Heiloo. Het feit dat de gemeente tot overeenstemming is gekomen met Holland Sport als nieuwe exploitant van het geliefde zwembad is dan ook een flinke stap in de goede richting. Maar... voordat het zwembad op 1 mei de poort kan openen, moet er echter nog heel veel gebeuren. 


Schrik

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het zwembad zelf. Werkzaamheden en voorbereiding op het seizoen hebben de afgelopen maanden stilgelegen. Die verloren tijd moet worden ingehaald. Zo zijn er in het zwembad zelf bijvoorbeeld tegels die hersteld moeten worden en uiteraard moet het bad grondig schoongemaakt worden. Maar is er meer, veel meer... en daar is de actiegroep Red Het Baafje toch wel van geschrokken. Lotte Blesgraaf, lid van de actiegroep, vertelt: "Natuurlijk zijn wij hartstikke blij dat we ook deze zomer in Het Baafje kunnen zwemmen en dat alle acties niet voor niets zijn geweest. Toch zijn we wel geschrokken van het aantal van maar liefst 150 vrijwilligers dat Holland Sport zegt nodig te hebben om Het Baafje draaiende te houden. Dit wisten wij vooraf niet en we zijn nu in gesprek met Holland Sport om de taken in kaart te brengen," aldus Lotte. De actiegroep bestaat uit 15 personen die zich de afgelopen periode allemaal met hart en ziel hebben ingezet. Ieder van hen doet dit belangeloos naast een baan, gezin en andere bezigheden en verplichtingen. "Er ligt nu een enorme opgave om dit seizoen open te gaan en nu we weten dat er veel van ons verwacht wordt, zijn we meteen in de actiestand gegaan, zoals het een echte actiegroep betaamt,” aldus Lotte Blesgraaf. Om de samenwerking in goede banen te leiden, ligt er nu een voorstel bij Holland Sport waarin afspraken worden gemaakt over het exacte takenpakket en de verantwoordelijkheden. Ondertussen is de actiegroep wel al gestart met het werven van de vrijwilligers, die sowieso nodig zijn voor het opengaan dit seizoen. "Dit zal waarschijnlijk gaan om vrijwilligers voor de kassa, horeca, groenvoorziening en schoonmaakwerkzaamheden," aldus Lotte. Technisch onderhoud en ook de toezichthouders worden niet bij de vrijwilligers ondergebracht. De werving van vrijwilligers ligt voorlopig bij de actiegroep.

Het is duidelijk dat er heel veel handjes nodig zijn. Wil je helpen? Schrijf je dan in als vrijwilliger via vrijwilligersbaafje@gmail.com 

Schoonmaakweekend 29 en 30 maart a.s.

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart organiseert de actiegroep Red Het Baafje samen met Holland Sport een schoonmaakweekend. Op beide dagen ben je van 9.00 tot 17.00 uur van harte welkom om te komen helpen zodat het zwembad op tijd klaar is voor de opening. Van grasmaaien tot ramen lappen, van onkruid wieden tot het reinigen van de zwembaden, er is genoeg te doen in en rond het zwembad. Let op: neem wel je eigen schoonmaakspullen mee zoals een bezem, voegenkrabber en ramenwisser! Zelfs je hogedrukspuit mag mee! Hoe meer mensen, hoe sneller het gaat! En hoe leuk is het om met gelijkgestemden de handen uit de mouwen te steken en deze klus te klaren.


Ondernemers gezocht

De actiegroep doet ook een beroep op alle ondernemers in Heiloo. Wil je helpen tijdens het schoonmaakweekend? Je bent van harte welkom! Of wil je een bijdrage leveren in natura, door middel van broodjes, hapjes, drankjes of wat je maar kunt bedenken wat handig of gezellig is? Dat zou geweldig zijn en iedere bijdrage is meer dan welkom.


Aanmelden vrijwilligers


Wil je je gelijk aanmelden als vrijwilliger of als helpende ondernemer? Meld je aan via vrijwilligersbaafje@gmail.com


Nieuwe website

Met grote dank aan webbureau Webreturn lanceert de actiegroep op woensdag 27 maart de website Redhetbaafje.nl. Vanaf woensdag kun je daar terecht voor het overzicht van alle acties en om je aan te melden als vrijwilliger.