Kip

Heiloo begint steeds meer op de echte wereld te lijken, inclusief de wereldproblemen die niet van de lucht zijn. Met die van de wereld wordt u dagelijks overspoeld op tv, via kranten en andere media. Het lukt je niet weg te kijken en dat moet ook niet.

De problemen van Heiloo kon u vernemen uit de Uitkijkpost van woensdag 13 maart. Een groep ‘bezorgde inwoners van Heiloo’ gaf een opsomming: de horrorserie afslag A9, de soap Zandzoom, het drama van De Beun en de drooglegging van Het Baafje, het afschalen van maatschappelijke voorzieningen en sportsubsidies, nog afgezien van geldverslindende maar onnodige verkeersplannen. Die laatste verzin ik er zelf maar even bij.

Gelukkig wordt er wekelijks één lokaal probleem wel opgelost: waar haal ik de lekkerste kip van de wereld? Dit stukkie is niet bedoeld als opsomming van de zaken waar mijn vrouw en ik ons natje en droogje halen, maar de oplossing van dat probleem wil ik toch wel noemen: El pollo loco, de gekke kip, iedere vrijdagmiddag bij ’t Loo.

Bij de geur van de geroosterde kip of haar onderdelen uit de gele kar slaan je speekselklieren gelijk op hol. Ik heb de uitbater wel eens gevraagd naar het geheim van diens lekkernij. Zijn antwoord zal u verbazen: Niets, alleen moet je pas op het laatste moment de kip inzouten, anders onttrekt het zout het vocht en wordt het vlees droog. En daarna de kruiden erop natuurlijk. Welke dan? Ja, dat is nou ons geheim. Ik ben er altijd eerder dan de per telefoon afgesproken afhaaltijd. U weet nu wel waarom.

Het echtpaar dat iedere vrijdag na 12.00 uur smulpapen hun kant uitlokt, is zeker niet loco. Italianen zeggen ‘pollo loco’- gekke kip. Voor ons betekent het: te gekke kip!