Ouderwets een volle tent bij Oranjebal.
Ouderwets een volle tent bij Oranjebal. Foto: aangeleverd

Oranjebal door en voor lokale initiatieven

Nieuws

HEILOO - Het gratis te bezoeken Oranjebal is ooit ontstaan als een initiatief van de wijkvereniging. Na jaren onder deze vlag geopereerd te hebben, is het overgegaan in een stichting en bestaat het nog steeds dankzij vrijwilligers en sponsoren.

Deze sponsoren zijn van groot belang en steunen niet alleen financieel, maar ook met middelen en dus in natura. Al jaren staat Os Steakhouse op de unieke Oranjebal-shirts, maar daarnaast wordt ook een deel van het eten van de vrijwilligers gesponsord. Harsveld Verzekeringen sponsort een deel van de verzekeringen, Brouwer Steiger Verhuur levert materiaal voor de opbouw en het afbreken van de tent en Sfeerbakkie zorgt voor gezelligheid in de vorm van licht. Bij Proeflokaal Hop, die ook op het shirt staat, kunnen we terecht voor een medewerkerstap en voor de afterparty, Webreturn bouwt nu een prachtige nieuwe website en Verf.nl heeft ervoor gezorgd dat onze materiaalcontainer mooi oranje geverfd kon worden. En zo leveren nog vele andere ondernemers een belangrijke bijdrage aan dit gratis toegankelijke festival. Voor en door Heiloo!

Tijdens de transitie van onderdeel van de wijkvereniging naar een stichting, heeft Oranjebal ook een doelstelling geformuleerd: het ondersteunen van andere initiatieven of verenigingen in en om Heiloo in welke vorm dan ook. En dit hebben we de afgelopen jaren dan ook meerdere malen gedaan. Zo is er een bijdrage geleverd aan het eerste waterveld van de Terriƫrs, is er personeel geleverd tijdens het jubileum van HSV en is er een cheque uitgeschreven voor de Heiloolympics. Ook de EHBO-vereniging en de scouting hebben voor specifieke projecten een bijdrage mogen ontvangen en dit jaar wordt Hattrick Zorg geholpen met een leuk uitje. Dus, aan de ene kant wordt ons festival dankbaar gesteund door ondernemend Heiloo, aan de andere kant leveren wij een bijdrage aan verenigingen die een afgebakend project willen starten.

Heb jij een lokaal initiatief en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je als sponsor van Oranjebal indirect ook bijdragen aan lokale initiatieven? Neem dan contact op met info@oranjebalheiloo.nl!

Volgende week vertellen wij je graag meer over de verduurzaming van Oranjebal!
Het Oranjebalbestuur