Afbeelding

Natuurwandeling in Heilooërbos: drie eeuwen Nijenburg

Verenigingen Heiloo

Het IVN, de Vereniging voor natuur- en milieueducatie, organiseert zondag 19 februari een natuurwandeling in het Heilooerbos, zoals gebruikelijk elke derde zondag van de maand. INV besteedt tijdens de wandeling onder andere aandacht aan de geschiedenis van het landgoed Nijenburg in Heiloo.

In 1710 waren landhuis Nijenburg en het bijbehorende park in eerste aanleg gereed. Een eeuw later (1816) werd het 'Engelse Werk' ingericht door een barones en in 1923 mocht de kleine Elisabeth van Foreest daar met haar ouders wonen. Na haar dood in 2007 werden delen van het landhuis door een nieuwe eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, aan particulieren verhuurd. IVN besteed tijdens deze wandeling extra aandachtaan de historie van het landgoed, maar vanzelfsprekend komt ook de natuur aan bod.

De wandeling op zondag 19 februari begint om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg en duurt ongeveer twee uur. Het meenemen van warme en waterdichte kleding is aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen via 072 532 5110. Kijk ook eens op http://www.ivnnkl.nl/.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant