Frank Knegt spreekt de meiden nog even toe.
Frank Knegt spreekt de meiden nog even toe. Foto: aangeleverd

Flashing meiden plaatsen zich voor finale NK

Sport

HEILOO - Het U16 team van Flashing speelde zaterdag de tweede halve finale om het Nederlands kampioenschap tegen Attacus uit Veghel. De uitwedstrijd was met 13 punten gewonnen en voor volle tribunes lieten de meiden er in Heiloo geen twijfel over bestaan wie recht had op de finaleplaats.

Het Flashing team begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Zowel verdedigend als aanvallend was er sprake van hoogstaand basketball en na het eerste kwart was de voorsprong meer dan overtuigend: 24 – 5. Het goede spel werd in het tweede kwart voortgezet. Attacus probeerde het tij te keren door wisselend met een man-to-man en zone-verdediging te spelen. Ook een full court oplossing werd geprobeerd. Maar de Heilooër meiden pasten zich moeiteloos aan. Het toont de ervaring die dit team ondertussen heeft opgedaan. Met rust was het 46 – 16.

In de tweede helft was de wedstrijd natuurlijk gelopen. Flashing speelde deze niet slecht, maar wel een stuk slordiger. Tegenover 7 turnovers in de eerste helft stonden en 18 in de tweede helft. Maar dat mocht de pret niet drukken en na het 74 – 32 eindsignaal klonk er enthousiast: "We gaan naar Zwolle, we gaan naar Zwolle".

Daar in Zwolle wordt volgende week zondag de finale om het Nederlands kampioenschap gespeeld en gaan de meiden proberen de eerste nationale titel voor Flashing binnen te halen.