Geheel links Elvin Groefsema, op de tweede plek van links Kars Kroon en als laatste op de zilveren medaille plek (6e van links) Stan de Laleine. Foto: aangeleverd

Mooi judoweekend voor judoka's Dojo 't Loo

Sport

HEILOO - Zondag 21 oktober deden Stan de Laleijne, Elvin Groefsema en Kars Kroon van Dojo 't Loo mee aan het Open Dutch team toernooi, in het Talententeam Noord-Holland Noord. Dit toernooi werd gehouden in Groningen.

Ze wonnen de eerste wedstrijd van Topsport Oost Groningen. De tweede wedstrijd was tegen Judosport Oost. Deze was heel spannend. Eerst stonden de jongens 0-1 achter, toen werd 1-1 gemaakt. Daarna verloren ze er weer een, waardoor het 1-2 werd. Toen gooide Nigel ( Bakker Sports) z'n tegenstander en scoorde hij ippon, waardoor er een beslissende wedstrijd was van Kars tegen een judoka die wel 20 kilo zwaarder was. De grote judoka hoefde maar even mee te lopen en Kars dook eronder met een seoi-nage en zo werd er gewonnen met ippon. 3-2 voor talententeam Noord-Holland Noord. De derde wedstrijd was ongeveer hetzelfde. Stan ( Dojo't Loo) en Sjors (Bakker Sports) wonnen hun partij. Hierdoor was het weer Kars die het moest afmaken en dat lukte door revanche te nemen op een judoka van wie hij verloor op het NK!

Het team plaatste zich voor de finale. In de finale was het een heel spektakel met licht en geluidsshow. De tegenstander was helaas te sterk en daardoor werd er met 4-1 verloren. De judoka's van Talententeam Noord-Holland Noord gingen met een zilveren medaille naar huis en dat is een mooie prestatie! Het was een ontzettend leerzaam weekend voor de judoka's en ook voor coach Kars Kroon, waarbij de samenwerking met de andere clubs in Noord-Holland z'n vruchten begint af te werpen.