Voetbalartiest Hendrik Ploegaert gaf les in het voetbal spelen op een pannaveld.
Voetbalartiest Hendrik Ploegaert gaf les in het voetbal spelen op een pannaveld. Foto: STiP Fotografie

Jaarlijkse kick-off nieuwe seizoen bij Foresters

Sport

HEILOO - Zondag 26 augustus was de jaarlijkse kick-off van het nieuwe Foresters seizoen. Deze dag stond in het teken van de opening van een gloednieuw pannaveld en het totaal vernieuwde veld 2. Een drukke dag voor wethouder Rob Opdam, 's morgens opende hij het pannaveld en 's middags het vernieuwde veld 2.

Pannaveld

Nadat de wethouder zijn openingswoorden had uitgesproken en het rood/witte lint had doorgeknipt werd het pannaveld in bezit genomen door de jeugd, Zij kregen van voetbalartiest Hendrik Ploegaert les in het spelen op een pannaveld. Voetbal op zo'n veld is een uitdagende variant op straatvoebal. Op een pannaveld wordt er 1 tegen 1 of 3 tegen 3 gespeeld waarbij er gewonnen kan worden door middel van het poorten van de tegenstander of het scoren van meer goals dan de tegenstander. Het pannaveld bij de Foresters was een lang gekoesterde wens. Nu is het er uiteindelijk gekomen, gelegen dicht bij de kantine zodat de kinderen veilig, in het zicht van de ouders, heerlijk met elkaar kunnen voetballen.

Veld 2

Later op de dag werd het gerenoveerde veld 2 in gebruik genomen. Ook hier verrichtte wethouder Rob Opdam de opening. Daarna trad hij samen met andere leden van de gemeenteraad, waaronder onze burgemeester Hans Romeyn, aan voor een wedstrijd Walking Football. Tegenstanders waren de leden van Walking Football Heiloo. De afgelopen maanden is veld 2 gerenoveerd. De kunstgrasmat van rubber granulaat is vervangen door een kunstgrasmat met kurk. De velden zijn van de gemeente maar de club heeft zelf de meerkosten voor de kurk betaald. Foresters heeft dit kunnen bekostigen door het houden van een veiling en de opbrengsten van de Grote Clubactie. Niet alleen het nieuwe kunstgrasveld maar ook het pannaveld en een nieuwe dug-out zijn hieruit bekostigd. "We zijn nu ook door het geld heen," aldus Arnt Blei, bestuurslid bij de Foresters.

Walking Football

Walking Football wordt gespeeld bij de Foresters. Maar is niet gekoppeld aan de club. Arnt Blei: "We willen het zelfstandig positioneren zodat alle clubs uit o.a. Heiloo, Limmen en Egmond hier gewoon kunnen spelen. Het wordt gespeeld op de velden bij de Foresters maar het heeft niets met onze club te maken. Het is dus een losse entiteit." Vanuit Buurtsport en Buurtzorg is bij de club de vraag gekomen of Eritrese vluchtelingen af en toe een potje mogen voetballen tegen een team van Foresters. Tijdens de kick-off dag trad een Eritrees team aan bij Walking Football. De ouders van de jongere generatie verzorgden een grote maaltijd aan het eind van de dag. Arnt Blei: "Een soort van grote inburgering actie. De grondgedachte is dat bij Foresters iedereen kan voetballen. Wij hebben kaboutervoetbal tot voetbal voor 80+. Wij hopen dat ouderen, naast het voetballen, hier hun sociale leven gaan invullen en zo ook vrijwilligerswerk gaan doen."

De club is erg trots op al het werk dat de vrijwilligers de afgelopen tijd hebben verricht. Van schoonmaken van de buitenkant van de sporthal en de reclameborden tot het in orde maken van het pannaveld en veld 2. Het is het werk van vele vrijwilligers, maar vrijwilligers kunnen er nooit genoeg zijn. Daarom zoekt de club nog vrijwilligers!

Tekst: Yvonne van Stiphout

De officiële ingebruikname van het gerenoveerde veld bij de Foresters.
Een wedstrijd tussen Walking Football Heiloo en raadsleden van de gemeente.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant