Stan Nijhuis tijdens het Westfries Atletiek Gala
Stan Nijhuis tijdens het Westfries Atletiek Gala Foto: Hans Schouten

Topsportgroep AV Trias in actie

Sport

HEILOO - De topsportgroep die bij AV Trias actief is, kwam dit weekend op verschillende plaatsen in actie. Een saillant detail is dat de groep, bestaande uit atleten van zowel Trias als andere verenigingen, tegenwoordig doorgaat als O2 Athletics.

In Grootebroek kwam Stan Nijhuis (AV Trias) in actie. De hoogspringer die net terug was gekomen van een enigszins teleurstellend EK voor junioren (hij sprong daar 2.00, waar zijn persoonlijk record 2.07 is), kon het ook niet geheel waarmaken op de eerste editie van het Westfries Atletiek Gala. Nijhuis kwam tot een hoogte van 1.99 m. Wel pakte hij daarmee de derde plaats op zijn onderdeel.

In het Duitse Mannheim werd het jaarlijkse Sommersportfest gehouden. Hier zien we als eerst Thijs van den Dries (AV Lycurgus) in actie op de 100 meter. Ook hij kwam helaas niet in de buurt van zijn PR, de klok stopte op 11.76. Van den Dries kwam ook op de 400 meter uit. Dit pakte wat beter uit, hij liep een tijd van 50.84. Op dezelfde afstand bij de dames stond Maureen Ellsworth (ook AV Lycurgus) aan de start. Ze liep een mooie 55.22, maar kwam daarmee niet in de buurt van haar PR.

Tijdens de 21e editie van de Guldensporenmeeting in het Belgische Kortrijk kwam Job Beintema (AV Trias) in actie. Ook hij kwam niet in de buurt van zijn persoonlijke record. Hij liep 14.27 maar finishte wel als vierde in een internationaal veld.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant