Afbeelding
Foto: aangeleverd

Flashing U16 wint sterk bezet internationaal toernooi Berlijn

Sport Heiloo

Met Pasen speelde Flashing met drie teams op een groot internationaal toernooi in Berlijn. Het dames team van Flashing kwam tot in de finale, maar verloor daar met 2 punten. Niettemin een prima resultaat. De jongens U16 had het moeilijk, maar wonnen ook knap een wedstrijd.

Het meisjes U16 team van Flashing, uitkomend op het hoogste Nederlandse niveau startte met een 42 – 44 nederlaag tegen GTS Rotmank uit Polen. Daarna volgde echter ruime overwinningen in de poule tegen teams uit Duitsland, Nederland en Finland. In de halve finale werd aangetreden tegen Mongolië. Een fysiek sterk team. Na een wat moeizame start kregen de Heilooër meiden al snel de controle over de wedstrijd en plaatsten zich door een 27-7 overwinning duidelijk voor de finale.

De Heilooër meisjes hadden in het toernooi duidelijk het hoogste tempo en speelden zeer goed teamspel. In alle wedstrijden werd de tegenstander eigenlijk stuk gespeeld. In de finale tegen T71 Diddelen uit Luxemburg lukte dat niet helemaal. De meiden oogden wat vermoeid en de veldbezetting was niet zoals gewenst, doordat er minder werd bewogen. Het werd knokken. Maar ook dat kunnen onze meiden en met 31 – 23 bewees Flashing Heiloo de sterkste ploeg van het toernooi te zijn.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant