Afbeelding

HSV 1 neemt revanche

Sport Heiloo

HEILOO - De voetballers van HSV 1 speelden zondag tegen Zilvermeeuwen 1. Na eerst een half uur elkaars zwakke en sterke punten af te tasten zonder dat er aan beide zijden goede kansen ontstonden, nam HSV het initiatief. HSV kreeg kansen via Ruben Bugter, Rick Houtenbos die net over schoot en een vrije trap die ook werd over geschoten door Dennis Houtenbos.

In de 45e minuut ontstond er een scrimmage voor het doel van Zilvermeeuwen doordat Tobias Apeldoorn tot op de achterlijn kon doordringen, waarna de bal bij Lars de Vré terechtkwam die kon voorzetten op Ruben Bugter. De laatste schoot de bal tussen de benen van de keeper voor het doel waar Tobias met een uiterste inspanning de bal in het doel wist te schieten, 1–0. Lars was na 10 minuten reeds ingevallen voor Tim van Hekken, die waarschijnlijk een enkelband scheurde als gevolg van een ongelukkige val na een duel met een Meeuwen-verdediger.

Er kwam in de tweede helft steeds meer ruimte in de diepte voor de HSV en toen Rick in de 52ste minuut de bal goed door kopte, kwam Tom Hafkamp alleen voor de keeper en scoorde heel beheerst in de uiterste hoek de 2–0.

Vanaf minuut 70 was het alleen nog maar HSV wat de klok sloeg. Ruben speelde twee man uit op de rand van de 16 meter, maar de keeper redde. Twee minuten later schoot Tom te zacht in waardoor ook deze kans misging, maar in de 75e minuut kwam Tobias alleen voor de keeper na een mooie lob van Ruben. Dat was 3–0 en leverde Tobias, die een hele degelijke wedstrijd speelde op de rechterkant, de titel 'Plaza Cinco Man of the Match' op.

In de laatste minuut werd invaller Max Dekker nog onderuitgehaald waarna Ruben de toegekende penalty verzilverde: 4–0.

Deze uitslag voelde als een revanche op de 5-1 nederlaag eerder dit seizoen tegen de Zaankanters.