Peng, 13-voudig nationaal schaakkampioen bij de vrouwen
Peng, 13-voudig nationaal schaakkampioen bij de vrouwen

Peng komt naar Vredeburg

Sport Limmen

LIMMEN - Bij schaakvereniging Vredeburg is in de afgelopen jaren een traditie ontstaan om het schaakseizoen af te sluiten met een simultaan waarbij een topspeler het opneemt tegen alle leden van SV Vredeburg. 

In de afgelopen jaren ontvingen de schakers van Vredeburg grootmeester Dimitri Reinderman, regiotopper Thomas Broek en internationaal schaakmeester Manuel Bosboom. Geweldige schaakavonden waarover bij de vereniging nog lang werd nagepraat. Wat te denken van de legendarische winst van Marcel Wester tegen Bosboom?

De editie van 2017 wordt er één van de overtreffende trap: niemand minder dan Zhaoqin Peng zal voor de seizoensafsluiting van SV Vredeburg naar Limmen komen. Peng is de enige vrouwelijke schaakgrootmeester in Nederland en 13-voudig nationaal schaakkampioen bij de vrouwen. Alvorens Peng in 1995 in Nederland kwam wonen, werd zij ook nog drie maal schaakkampioen bij de vrouwen in haar geboorteland China. Vredeburg-secretaris Harold Ebels, die de contacten met de grootmeester legde, is in zijn nopjes met de komst van Peng. Ebels: "de prof-schakers in Nederland zijn drukbezet. Het is echt wel bijzonder dat we erin geslaagd zijn de sterkste speelster van Nederland te strikken voor een simultaansessie tegen een kleine dertig clubschakers bij SV Vredeburg in Limmen. Met behulp van een anonieme sponsor hebben we dit evenement ook financieel voor elkaar kunnen krijgen." Ebels vervolgt: "het is ook hartstikke leuk dat we het verzoek van onze twee vrouwelijke leden, Marlies Sturk en Sandra Hollander, om nu eens een vrouwelijke topspeler vast te leggen voor het simultaan ook waar kunnen maken."

Peng komt op vrijdagavond 26 mei naar Limmen. Het simultaan begint om 20.00 uur. Hamvraag is of één van de Vredeburg-spelers in staat zal blijken te zijn de topspeelster, die beschikt over een elo-rating van maar liefst 2378, een half of zelfs een heel punt afhandig te maken.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant