Actie voorafgaand aan de rode kaart van de keeper van Golden stars, waarbij
de keeper natrapte tegen Sven de Zeeuw.
Actie voorafgaand aan de rode kaart van de keeper van Golden stars, waarbij de keeper natrapte tegen Sven de Zeeuw. Foto: Wout Jager

HZV zet reuzenstap naar finale

Sport Heiloo

Wedstrijdverslag door Marco de Laat: Dat onze aanvoerder Sven de Zeeuw onbedoeld het startsein gaf voor een wel zeer hectische slotfase, dat had niemand van te voren kunnen voorzien.

Met nog minder dan drie minuten op de klok ging De Zeeuw door op de doelman, die klaarblijkelijk de bal niet geheel klem had. In een uiterste doelpoging ontstond er licht fysiek contact, dat voor de keeper reden genoeg was om na te trappen. Hierop staat maar één straf: een rode kaart,en douchen!

In de daarop volgende fase gebeurde er van alles, wat niets meer te maken had met voetbal. Een medespeler bleef ageren op de leiding en ook deze speler kreeg een rode kaart. Aangezien er al een speler op de strafbank zat na een gele kaart, bleef men met 2 spelers staan. Volgens de KNVB reglementen dient de wedstrijd dan gestaakt te worden, wat dan ook gebeurde met nog 2.37 op de klok.

Volgens beide HZV coaches is het fysieke aspect dat gehanteerd wordt op dit niveau, de leidraad naar de 1e klasse. Dat dit nog niet door een ieder begrepen werd, mogen duidelijk zijn.

Dat Steef kaandorp de stand na een prachtige solo op 1-1 bracht zijn we bijna alweer vergeten. Een sterker HZV ging op zoek naar de overwinning in de tweede helft, waarin Dushi en Bram diverse kansen kregen om de score uit te bouwen.

Na een prima uitgooi door de opnieuw sterk spelende Indy Klamer, kwam de bal precies voor de voeten van Dennis. Hij speelde in één  beweging de bal door op Sven de Zeeuw, die ditmaal prachtig vollerend uithaalde.,Dit bracht uiteindelijk de eindstand op 2-1, met zoals hierboven beschreven, een bizarre ontknoping. We wachten af wat de KNVB gaat beslissen voor de aankomende Play off wedstrijd.