Afbeelding

Wedstrijdverslag Meervogels Dames 1

Sport Heiloo

JHC dames 1 - Meervogels dames 1 - Zaterdag 7 januari 2017
Na twee weekenden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, reisden de dames van Meervogels op zaterdagavond af naar Julianadorp voor een wedstrijd tegen JHC. Hoewel ongeveer de helft van ons kikkerlandje te kampen had met forse gladheid die dag, was voor Meervogels de weg naar het noorden gelukkig prima begaanbaar. JHC hield die avond een nieuwjaarsreceptie, waardoor er aardig wat publiek was in de sporthal.

De dames van Meervogels draaien nog steeds mee in de top 3 van de competitie, terwijl JHC zich een aantal plaatsen lager op de ranglijst bevindt. JHC dient daardoor zeker niet onderschat te worden, de thuiswedstrijd verliep niet altijd even soepel namelijk. Om een van de bovenste plekken te behouden diende Meervogels de punten mee naar Akersloot te nemen.

Meervogels begon voortvarend, de eerste 10 minuten domineerden zij het spel. JHC kon de goed geplaatste schoten van afstand niet blokken en ook met een paar mooie breaks was Meervogels JHC te slim af. Slordigheden slopen in het spel van Meervogels en JHC kreeg een penalty mee, waardoor de thuisspelende ploeg het gat van 2-6 begon te dichten. De 6-7 verscheen op het scorebord. Gelukkig lag er bij JHC ruimte op de opbouw posities, waar Meervogels goed gebruik van kon maken. Via 7-10 werd de ruststand 8-13.

De tweede helft werd er meer om en om gescoord, waardoor Meervogels wel een voorsprong van 4 á 5 punten bleef behouden. Via de cirkel wist JHC een aantal keer het net te vinden, daarnaast kreeg de thuisspelende ploeg een paar penalty's mee. Meervogels wist het hoofd koel te houden en gebruik te blijven maken van de ruimte in de dekking bij JHC. Hierdoor werd de wedstrijd afgesloten in het voordeel van Meervogels. Eindstand 19-26. De dames behouden hiermee de 2e plaats in de competitie.

Volgende week zaterdag 14 januari om 18.15 uur speelt Meervogels "thuis" in sporthal het Vennewater te Heiloo tegen Zwaluwen.