Afbeelding

Pim de Waard 2e op open NK MTB in Rursee

Sport Heiloo

Pim de Waard (De Zeeleeuw)  van MTB de Zeeleeuw uit Heiloo is zondag 2e geworden bij het open NK (50+) dat werd gehouden in het Duitse Rursee.

Oud prof Jan Weevers werd 1ste en Nederlands kampioen van 2015 Tijs van den Brink werd 3e. Deze marathon werd verreden op een zeer modderig parcours van 95 km lang met meer dan 2000 hoogtemeters. Nummer 1, Jan Weevers, was bij de start gelijk gevlogen dus ging de strijd nog om plaats 2 en 3. In de klimmen was Pim daar sterker dan zijn tegenstander Tijs en in de afdaling was Tijs soms net iets sneller. Uiteindelijk was het Pim die 3 minuten eerder over de finish kwam en op het podium op plaats 2 mocht staan. Overall werd de Zeeleeuw zelfs nog 4e in zijn categorie , hij moest alleen nog een Belg en een Duitser voor zich dulden.

Marcel Hink uit Heiloo reed ook een super wedstrijd en eindigde bij de masters 40+ op een knappe 18e plaats.

Tekst: Ella de Waard