Pascal op de hoogste trede van het podium
Pascal op de hoogste trede van het podium Foto: Astrid Wiebering-Vlaar

Naimh Slattery en Pascal Wiebering Nederlands Kampioenen Trampolinespringen

Sport Heiloo

Het weekend van 25 en 26 juni 2016 stond in het teken van Fantastic Gymnastic. Alle elementen van de gymnastiek kwamen voorbij, het ene element spectaculairder dan de ander maar onze ogen waren gericht op de trampoline welke stonden opgesteld in de grote arena van sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Zaterdag was de beurt aan Niamh Slattery (uit Heiloo) van trampolinevereniging Triffis in Alkmaar. Niamh springt bij de meisjes junior A en sprong een paar prachtige oefeningen waarmee zij de finale behaalde. In de finale waar iedereen weer even veel kans maakt omdat de punten weer op nul gezet worden, sprong zij een dijk van een oefening welke haar een eerste plek opleverde. Synchroon zette zij ook een keurige oefening neer en behaalde hiermee, met haar partner Jessie van Ooijen, een derde plaats. De Heiloose Birgit Stevenson sprong bij de dames C categorie met haar synchroonpartner naar een tweede plaats.

Pascal Wiebering (uit Heiloo), uitkomend in de hoogste klasse senior dames A, begon haar oefening met een mooie verplichte oefening, dat leverde een hoge score op. Bij haar keuze oefening was zij de draad kwijt en dacht zij dat zij na 9 sprongen klaar was. Verbijstering alom, hoe kon dit nou gebeuren. Mede dankzij de prachtige punten van haar verplichte oefening behaalde zij een score die genoeg was voor een finale plaats, van de 21 dames konden 8 dames zich plaatsen voor de finale. Pascal ging als zesde de finale in, ook hier maken alle dames weer even veel kans. De spanning was om te snijden, zou zij sterk genoeg zijn? 's Morgens kreeg zij nog een blessure van haar synchroonpartner Bo Bet te verwerken, wat haar toch uit haar evenwicht bracht. Maar ze herpakte zich, ze sprong een super oefening met zelfs een dik persoonlijk record van 51.110 punten en een moeilijkheid van 13.6! De 5 springerster die na haar moesten springen konden echter aan Pascal tippen. Het scorebord liet ons zien dat Pascal op de eerste plaats vermeld stond. Terecht mag zij, de Nederlands Kampioene trampolinespringen 2016, titel dragen. Gefeliciteerd!

Tekst: Astrid Wiebering-Vlaar

Pascal begint met haar oefening
Voorstelrondje aan de jury van de finalisten

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant