Kees Jongkind, Simon Smit en Wessel van den Broek.
Kees Jongkind, Simon Smit en Wessel van den Broek. Foto: aangeleverde foto.

Jarig Oppositie huldigt kampioenen

Nieuws

HEILOO - Schaakvereniging Oppositie, die dit jaar 90 jaar bestaat, heeft het seizoen afgesloten met een ledenvergadering, waar tevens de kampioenen van het afgelopen seizoen werden gehuldigd.

De interne competitie werd verrassend, maar volkomen terecht, gewonnen door Kees Jongkind, die dit seizoen geen enkele partij verloor. Hij wist de hegemonie van Simon Smit te doorbreken, die de afgelopen 8 jaar telkens de titel voor zich wist op te eisen. Er werden in totaal 28 ronden gespeeld en vanaf ronde 7 voerde Kees steeds de ranglijst aan. Zijn scoringspercentage lag ruim boven de 84 procent, wat echter net geen clubrecord betekende, maar toch een enorme prestatie was. Een spannende strijd om de plekken 2 en 3 werd uiteindelijk gewonnen door Simon Smit, die André van der Ark nipt achter zich wist te houden.

Wessel van den Broek werd de nieuwe rapidkampioen. Het rapidtoernooi werd op 3 avonden gespeeld met in totaal 90 ronden. Bij deze vorm van schaken heeft iedere speler 20 minuten bedenktijd. Wessel behaalde 7,5 van de 9 te behalen punten, gevolgd door Hadi Rahmanipour en Selwyn Jonges.

Het snelschaakkampioenschap werd gewonnen door Simon Smit. Hierbij heeft iedere schaker 7 minuten bedenktijd. Hier werd Dick Oostrom tweede en André van der Ark eindigde op plaats 3.

Na afloop was er een gezellig samenzijn in het Trefpunt, waarbij ingetogen het 90-jarig bestaan van de club werd gevierd en waarbij barvrouw Eveline nog even heel terecht in het zonnetje werd gezet voor de voortreffelijke wijze waarop zij tijdens de clubavonden de bar bestiert.

Het team
Foresters Heiloo wint officieuze kampioenswedstrijd Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Hoogtepunten uit Wibi's schitterende carrière in de Cultuurkoepel Heiloo Nieuws 10 uur geleden
De veerpont heeft van december 2023 tot en met februari 2024 niet gevaren.
Tegemoetkoming voor abonnementhouders veerpont Akersloot Nieuws 18 mei, 16:08

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant