Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein. Foto: aangeleverd

Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin

Nieuws

HEILOO - Tijdens Nationale Boomfeestdag, die dit jaar op woensdag 20 maart plaatsvond, hebben wethouder Tromp en assistent-clustermanager Merel Gibbels van Kinderdagverblijf De Vogeltuin samen met de kinderen een schitterende pruimenboom op het plein geplant. Deze pruimenboom is een van de vijf bomen die op Nationale Boomfeestdag door Forte zijn geplant. 

Forte Kinderopvang kiest bewust voor een groene wereld waarin we veel buiten zijn, door kinderen de natuur te laten ervaren en te betrekken bij groene activiteiten. Er werden voor de Nationale Boomfeestdag vijf bomen uitgekozen: drie appelbomen, een walnotenboom en pruimenboom. Deze bomen zijn op deze feestelijke dag samen met de kinderen geplant op verschillende Forte-locaties. 

Pruimenboom voor De Vogeltuin
Voor locatie Kinderdagverblijf De Vogeltuin in Heiloo is gekozen voor een pruimenboom. Het werd een echt feestje. Er hingen zelfgemaakte slingers en de kinderen hielpen met het graven van het gat en het planten van de pruimenboom. De boom zorgt naast vergroening van het plein in de zomer ook voor heerlijke schaduwplekken en pruimen. Daarnaast ontdekken de kinderen veel in het groei-atelier. Hier staan verschillende plantjes die, van een knop tot aan een tak vol bladeren, door de kinderen worden verzorgd.

Tegel eruit, boom erin
Het uiteindelijke doel van Forte Kinderopvang is dit jaar om alle speeltuinen van Forte natuurlijker in te richten. Door het planten van fruitbomen, moestuinen aan te leggen en hierbij kinderen te leren waar groen en/of fruit vandaan komt. Maaike Kardinaal, manager groen & duurzaam van Forte Kinderopvang, licht toe: “Bij Forte hebben we met elkaar bewust gekozen voor een groene wereld waarin duurzaamheid centraal staat. Met het planten van de nieuwe bomen halen we letterlijk de tegel eruit en zetten we de boom erin. Maar er is meer. Zo speelt nu bij ons het thema ‘Upcyclen’ en werken we met recyclebaar materiaal, komen er op steeds meer locaties moestuinen en nemen we de kinderen mee in afvalscheiding.”

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant