Zonder vrijwilligers geen Oranjebal.
Zonder vrijwilligers geen Oranjebal. Foto: aangeleverd

Oranjebal: een feest van vrijwillige inzet en lokale betrokkenheid

Nieuws

HEILOO - In de Uitkijkpost van vorige week hebben wij verteld hoe de organisatie van Oranjebal al in mei begint. Inmiddels is de line-up bekend en liggen de posters bij de drukker. Ook dit jaar is het weer gelukt om lokale bands te strikken voor een mooi optreden. Niets staat deze 34ste editie nog in de weg.

Toch is er één onderdeel waar ook Oranjebal niet zonder kan bestaan: de vrijwilligers. Er zijn verschillende soorten vrijwilligers die ervoor zorgen dat Oranjebal kan bestaan. Zo zijn er de opbouwers, de afbrekers en vrijwilligers die op Koningsdag hun bijdrage leveren. Uiteraard zijn er diehards die het hele pakket nemen en zich drie dagen vol inzetten. De opbouwploeg zorgt ervoor dat alle onderdelen van het festival op tijd en op de juiste plaats neergezet en opgebouwd worden. Tijdens het festival hebben we niet alleen barpersoneel nodig om de drankjes in te schenken en uit te serveren, ook bij de kassa, backstage en in de catering zijn mensen nodig. Na Koningsdag wordt de hele boel weer afgebroken en opgeruimd en worden alle gehuurde en geleende spullen weer teruggebracht.


Om al deze vrijwilligers tevreden te houden, heeft Oranjebal een eigen cateringploeg. In de medewerkers- en artiestentent wordt de hele dag koffie gezet, soep gekookt en gezorgd voor broodjes, tosti’s, koek, snoep en fruit en zelfs het avondeten wordt daar bereid. En deze ploeg kan worden gezien als de belangrijkste ploeg van het hele Oranjebal. Want hoe zorg je ervoor dat na meer dan 30 jaar nog steeds 50 personen zo enthousiast vrijwillig komen helpen?


Tijdens de drie dagen is er aan koffie, thee, koek en gezelligheid geen gebrek. De opbouwdag eindigt met een medewerkersfeestje met tapinstructie, Koningsdag eindigt met een gezellig samenzijn met nog een snackje van de cateraar en na het afbouwen doen we nog een hapje spareribs van hoofdsponsor Os. Ook proberen we in het voorjaar een tussenfeestje te houden voor de saamhorigheid en vlak voor Koningsdag organiseren we voor een select gezelschap een wijnproeverij om te bepalen welke wijn we dit jaar schenken. Op die manier hopen we onze vrijwilligers te koesteren om zo samen weer een geweldig feest neer te zetten.


Wil je ook deel uitmaken van deze gezelligheid, geef je dan op via de website www.oranjebalheiloo.nl. In de volgende editie vertellen wij graag meer over hoe Oranjebal lokaal wordt gesteund en hoe wij lokale initiatieven ondersteunen.

Het bestuur van Oranjebal    

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant