Foto: Wendy de Koning
Foto: Wendy de Koning

Melktap in Akersloot dankzij crowdfunding

Ingezonden

Ingezonden door Wendy de Koning

DE MELKTAP IS ER!!

De afgelopen twee maanden hebben we een crowdfunding campagne gehad om een melktap op ons melkveebedrijf te realiseren. Dit is echt fantastisch verlopen. Binnen twee weken was het doelbedrag al bereikt. Daardoor is er afgelopen week een melktap op onze boerderij geplaatst, zodat iedereen in de omgeving weer van pure melk kan genieten. De gekoelde melk in die melktap komt rechtstreeks van onze 100 melkkoeien. Supervers dus, nog geen enkele bewerking ondergaan en daardoor veel gezonder en lekkerder van smaak.  

Verse pure melk.
Verse volle melk is nog helemaal puur en is één van de weinige natuurlijke voedingsmiddelen die ALLES in zich heeft om ons lichaam op te bouwen en te onderhouden. Rauwe melk is een compleet pakket. Het bevat veel vitaminen, waaronder de onmisbare vetoplosbare vitaminen A, D en K, mineralen en zelfs spoorelementen, alles in een bruikbare vorm. Het levert eiwitten, goede vetten, enzymen en goede bacteriën. Het stimuleert het immuunsysteem en zorgt voor een goede  ontwikkeling van de darmwand.
Gewone melk wordt gepasteuriseerd, ontvet en gehomogeniseerd. Door die bewerkingen verliest de melk zijn goede bestanddelen. Bij rauwe melk gebeurt dit allemaal niet en is daardoor super gezond!

Blije koeien.
Zodra het weer het toelaat gaan onze koeien lekker de wei in. Onze dames worden gemolken met twee melkrobots en die staan 24 uur per dag tot hun beschikking.
Ook als ze buiten lopen kunnen ze tussendoor naar binnen om gemolken te worden. Vrij koeverkeer noemen we dat.
Als ze in de stal zijn liggen ze heerlijk op de koematrassen en zorgen de massageborstels voor de nodige ontspanning. Uiteraard ligt er altijd lekker en genoeg vers voer tot hun beschikking. Gezond eten en drinken vind ik heel belangrijk niet alleen voor mijn gezin, maar ook voor onze koeien. 
Vandaar dat wij al zes jaar geen genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen meer in hun voer doen. Ook krijgen ze keltisch zeezout en lavameel om zo op een natuurlijke manier vitamines en mineralen binnen te krijgen. Bovengronds de mest van de koeien uitrijden vinden wij ook heel belangrijk. Mest in de grond stoppen is namelijk killing voor het bodemleven en die is juist super belangrijk. Zonder rijk bodemleven ook geen gezond gras voor de koeien en dat willen wij juist wel. Want gezond voer, betekent een gezonde koe en gezonde melk.

Melktap.
De melktap is zes dagen in de week geopend (zondag gesloten) van 8.00 tot 20.00uur.
Neem zelf uw fles mee en klein geld en tap voor 1€ per liter uw verse,vertrouwde pure melk.

Kefir.
Melkkefir is een probiotische zuiveldrank met een zacht zure, frisse romige smaak. Is licht verteerbaar en heeft een hoge voedingswaarde. We gebruiken bij de bereiding van de melkkefir uiteraard onze eigen verse melk en voegen daar melkzuurbacteriën en gisten aan toe zodat er fermentatie optreedt. Na een paar dagen is de kefir klaar.
Melkkefir draagt bij aan een goede balans van bacteriën in uw darmen en werkt gezondheidsbevorderend.
We verkopen de melkkefir in ons melktaphuisje voor €2,- per liter. (graag gepast geld meenemen)

Voor meer informatie gaat u naar onze website: www.boerderijhetvertrouwen.nl 
Of u belt met: Wendy 06-21221352

Graag tot ziens op Boerderij Het Vertrouwen, Verlengde roemersdijk 6 in Akersloot
 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant