Bij de touwslager in het buitenmuseum.
Bij de touwslager in het buitenmuseum. Foto: aangeleverd

Vluchtelingenkinderen bezoeken Zuiderzeemuseum

Human Interest

HEILOO - Als het einde van de zomervakantie nadert, organiseert een groep vrijwilligers een uitje voor de vluchtelingenkinderen uit groepen 3 tot en met 8 van de basisschool. Dit zorgt voor een break in de vaak lange zomervakantie van deze kinderen. Het aantal deelnemers groeit elk jaar.

Dit jaar gingen de kinderen naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en de naastgelegen speeltuin. Deze zijn goed en goedkoop bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast is het Zuiderzeemuseum interessant en leuk om te bezoeken.

Op maandag 27 augustus stonden 40 kinderen op het station te popelen van ongeduld. Een spannende dag volgde. Er moest worden overgestapt in Hoorn en later nog een overstap op de veerpont naar het Buitenmuseum. Daar kregen de kinderen een uitleg op maat en mocht er met Oudhollandse spelletjes gespeeld worden.

Na een patatje en wat drinken trok de groep naar de speeltuin. Hier viel veel te ontdekken. De kinderen verveelden zich geen minuut. Na een dag vol vrolijkheid en soms ook een traantje trok de groep weer naar Heiloo.

Dit uitje werd mogelijk gemaakt door sponsoren. Wilt u deze uitjes ook steunen? Stort uw bijdrage dan op NL 33 RABO 0145 2434 78 t.n.v. Stichting Welzijn Heiloo VluchtelingenWerk.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant