Afbeelding
Foto: Pixabay

Verdient jouw mantelzorger een cadeaubon?

Human Interest

HEILOO - Iedere inwoner van de gemeente Heiloo die wordt geholpen of verzorgd door een mantelzorger, kan hem of haar tot 1 oktober aanmelden voor de 'mantelzorgwaardering 2018'. De gemeente stuurt een brief daarover naar de inwoners van wie de gemeente weet dat zij mogelijk mantelzorg krijgen.

Veel mensen die ernstig of langdurig ziek zijn, worden geholpen door mantelzorgers. Met al hun belangeloze inzet zorgen de mantelzorgers ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom kunnen zij van de gemeente een blijk van waardering krijgen in de vorm van een cadeaubon. Deze 'mantelzorgwaardering' is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de ondersteuning en zorg die zij boden in 2018.

Voor wie is een mantelzorgwaardering bedoeld?
De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die in 2018 minstens drie maanden intensief voor een ander hebben gezorgd. De aanvrager moet wonen in de gemeente. Ook mensen van wie de gemeente niet weet dat zij mantelzorg krijgen en dus geen brief hebben ontvangen, kunnen iemand voordragen. Deze mantelzorger(s) mogen ook buiten de gemeente wonen.

Hoe kun je een mantelzorger aanmelden?
Degene die de mantelzorg krijgt, kan op het aanmeldformulier mantelzorgwaardering 2018 een of meerdere mantelzorgers aanmelden. Het formulier moet uiterlijk 1 oktober 2018 worden opgestuurd naar de gemeente. Het adres staat op het aanvraagformulier.

Wat krijgt de mantelzorger?
De gemeente toetst eerst de aanvraag. Er wordt maximaal één waardering per huisadres verstrekt. Is de aanvraag terecht, dan ontvangt de mantelzorger ruim voor de feestdagen een cadeaubon als blijk van waardering voor zijn of haar goede zorgen. Er zijn drie bonnen, waaruit kan worden gekozen. De hoogte van de cadeaubon wordt begin november bepaald.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant