Burgemeester Hans Romeyn tussen de gedecoreerden.
Vlnr. Ineke Visser-de Wildt, Stef Visser, burgemeester Hans Romeyn, Ina Blekemolen en Jan Blekemolen.
Burgemeester Hans Romeyn tussen de gedecoreerden. Vlnr. Ineke Visser-de Wildt, Stef Visser, burgemeester Hans Romeyn, Ina Blekemolen en Jan Blekemolen. STiP Fotografie

LINTJESREGEN

Human Interest Heiloo

HEILOO - Een ware lintjesregen vandaag in de Witte Kerk. Burgemeester Romeyn mocht echtpaar Visser en de heer Blekemolen een onderscheiding overhandigen. Zij zijn allen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Jan Blekemolen (81 jaar): is oprichter van de Voedselbank Alkmaar en omstreken. Blekemolen was voorzitter van 2006 tot 2015 en vervolgens nog twee jaar bestuurslid. Inmiddels is de decorandus de belangrijkste ambassadeur van de Stichting. Daarnaast is de Heilooër bestuurslid van de Sociëteit Bienvenue te Heiloo (2007 – heden), waar hij bovendien nauw betrokken is bij de organisatie van de lustrumvieringen. Thans is hij ook vrijwilliger bij Stichting The International Holland Music Sessions (2010- heden). Via het zomerprogramma in onder ander de Cultuurkoepel zorgt hij er voor dat jonge talenten een kans krijgen en dat het publiek uit Heiloo kan kennis maken met klassieke muziek. Blekemolen zet zich tevens al enige jaren in voor Lions Club Alkmaar. Hij was er onder andere vijf jaar lang voorzitter.

Stef Visser (71 jaar): krijgt een lintje voor jarenlange inzet voor de Postzegelvereniging Alkmaar (2002 tot heden) en als secretaris/voorzitter van Zwem- en waterpolovereniging De Spetters. Was bij de zwemclub nadrukkelijk betrokken bij de organisatie van diverse evenementen zoals de Nieuwjaarsduik, clubkampioenschappen, maar bovenal bij het Open Water Kampeerweekend. Maakte van de noodlijdende Postzegelvereniging weer een gezonde club. Enorme inzet tijdens de diverse veilingen waar zelfs het eigen huis voor als opslag wordt ingezet. Echtgenoot van Ineke Visser-De Wildt.

Ineke Visser- De Wildt (65 jaar): was net als haar echtgenoot jarenlang vrijwilliger bij Postzegelvereniging NVPV (afd. Alkmaar) (2002- heden), daarnaast fungeerde zij als secretaris en vrijwilligster voor de Zwem- en waterpolovereniging De Spetters (1994 – 2007) en is zij bovendien gastvrouw bij de Ter Coulsterkerk. Zeer actief rondom de maandelijkse en jaarlijkse veiling van de postzegelclub en is bovendien verantwoordelijk voor Clubblad de Kaaspost. Ook een lange periode actief voor de zwemvereniging waarbij zij ook een prominente rol speelde in de organisatie van het Open Water Kampeerweekend en twee dagen voor even 'moeder van alle zwemmers' was. Daarnaast regelmatig achter de jurytafel of andere inzet tijdens zwemwedstrijden. In de kerk schenkt decoranda koffie of verzorgt de catering bij grotere diensten. Echtgenote van Stef Visser.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant