Het schoolplein van de Radboudschool kleurde oranje tijdens Koningsspelen.
Het schoolplein van de Radboudschool kleurde oranje tijdens Koningsspelen. Foto: Marianne Kamps

Zo viert Heiloo de Koningsspelen!

Human Interest Heiloo

HEILOO - Op veel basisscholen werden vandaag de Koningsspelen gevierd. Het thema dit jaar is BinnensteBuiten. Dat betekent dat iedereen wordt aangemoedigd om lekker naar buiten te gaan en te ontdekken wat je in huis hebt. Van een aantal scholen ontvingen wij een kort verslag en wat leuke foto's. 

Paulusschool
Het was een fantastische ochtend, zonovergoten, een geweldige sfeer met het startlied op het plein. De groepjes voor de vossenjacht waren samengesteld uit kinderen van alle groepen, die onderweg een brandweer, visser, straatmuzikant, schilder, autowasser, tuinman en nog veel meer bijzondere figuren tegenkwamen in de wijk Ypestein!

Radboudschool
De leerlingen van de Radboudschool kwamen vandaag allemaal sportief (en oranje) naar school. Alle groepen genoten van een lekker ontbijt buiten op het schoolplein waarna het feest losbarstte met de gezamenlijke warming up. Natuurlijk mocht de hit 'Fitlala' van Kinderen voor Kinderen daarbij niet ontbreken. Gedurende de rest van de dag konden de leerlingen meedoen aan allerlei sportieve workshops binnen en buiten de school. De onderbouw kon o.a. klimmen en klauteren en meedoen aan yoga en dansles. Voor de middenbouw was er o.a. judo, een stormbaan en dans. De bovenbouw kon meedoen aan een workshop Tai Chi, bootcamp en een stormbaan. 

Willibrordschool, Koningsspelen voor kinderen, door kinderen. 
Eerst werd er in de klassen gezamenlijk ontbeten, waarbij de oudere leerlingen de jongere kinderen hielpen met het smeren van hun broodje. Vervolgens vond buiten de aftrap van de festiviteiten plaats, door het zingen en dansen van het koningsspelenlied: Fitlala. De kinderen konden hun energie kwijt bij allerlei spelletjes die de leerlingen van groep 7 en 8 hadden bedacht en georganiseerd. Oranje limonade, een lekkere traktatie én het zonnige weer maakten het feest compleet.

Elckerlyc
Op Elckerlyc zien de koningsspelen er dit jaar anders uit. De kinderen laten aan alle geïnteresseerden zien wat er allemaal in de school gebeurt en is gebeurd de afgelopen twee weken. Deze weken stond de hele school in hetzelfde thema: 'Elckerlyc steekt energie in weggegooide spullen'. Na een opening waarbij de leerlingen van de hele school een muziekstuk speelden op weggegooide spullen, is er op verschillende manieren gewerkt rond het thema. Er zijn groepen gaan strandjutten, afvalbrengplaatsen bezocht en allerlei nieuwe spullen gemaakt met afval. In de school werd door de kinderen ook nagedacht en gediscussieerd over het energieverbruik. Te pas en te onpas werden alle lichten uitgezet en de kinderen hebben een plan opgesteld om afval beter te scheiden binnen de school. Vandaag is het thema afgesloten met een spetterende presentatie van 4 top-Freerun-atleten die springend en rennend over de vuilniszakken- en –bakken laten zien hoe je ook energie kunt stoppen in weggegooide spullen. Ze openen daarmee ook het nieuwe klimtoestel dat met ondersteuning van de ouderraad en een sponsorloop kon worden gerealiseerd.

Een van de vossen van de vossenjacht van de Paulusschool.
Fitlala op het schoolplein van de Willibrordschool.
Op het schoolplein van de Paulusschool staan er allerlei spelletjes klaar.
Dansles voor de middenbouw op de Radboudschool.
Samen blikgooien op het schoolplein van de Willibrordschool.
Gezellig in de klas ontbijten op de Paulusschool.
Racen op het parcours dat groep 7 en 8 van de Willibrordschool hebben uitgezet.
Sensatie met de Freerun atleten op de Elckerlyc.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant