De klasgenootjes van Jaap en Jons zien een skatepark ook wel zitten.
De klasgenootjes van Jaap en Jons zien een skatepark ook wel zitten. Foto: aangeleverd

Jaap en Jons willen een skatepark

Human Interest Heiloo

HEILOO - Jaap Bruin uit groep 6 en Jons Bais uit groep 5 van de Radboudschool in Heiloo vinden dat meer kinderen buiten moeten spelen. En dat ze veiliger buiten moeten spelen. 

Zij hebben wel een idee en willen graag de burgemeester informeren, maar hoe pak je dat aan? Op naar het gemeentehuis en vragen wat ze het beste kunnen doen. Daarna hebben ze handtekeningen verzameld en een brief geschreven. Na twee weken wachten, zijn ze nog eens naar het gemeentehuis gegaan. En daarna volgde een mail van de secretaresse van de burgemeester: hij maakt tijd vrij voor een afspraak met Jaap en Jons. En dus gaan de mannen op naar het gemeentehuis, alwaar zij (aan de hand van een briefje) hun plan presenteren. 

Maar wat is nu eigenlijk hun idee? Een skatepark! Want, volgens Jaap en Jons vinden veel kinderen skaten, steppen en skeeleren leuk. Het liefst ligt het skatepark niet te dicht in de buurt van huizen, want dan hebben mensen er last van. Wat Jaap en Jons betreft komt het skatepark in Zuiderloo, Ypestein of Plan Oost. Bovendien hebben de gemeentes om Heiloo ook een skatepark, dus waarom Heiloo dan niet? 

Na het gesprek zegt de burgermeester, dat hij na de meivakantie laat weten wat hij met het plan van de jongens heeft gedaan. En hoe het er dan voor staat. Het is dus even afwachten voor Jaap, Jons en ook hun klasgenoten, die natuurlijk achter het plan van de jongens staan. Hopelijk volgt er in mei goed bericht. 

Jons (links), burgemeester Romeyn en Jaap.
Het briefje met de agendapunten voor het gesprek met de burgemeester.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant