Mevrouw Oonk bekijkt de ambtsketen
Mevrouw Oonk bekijkt de ambtsketen Foto: Stip Fotografie

Honderdjarige in de ban van ambtsketen burgemeester

Human Interest Heiloo

HEILOO - Zaterdag 10 juni viert mevrouw Grietje Oonk-Spaander haar honderdste verjaardag. Burgemeester Hans Romeyn kwam haar op 9 juni namens de gemeente feliciteren en een mooie bos bloemen aanbieden. Zichtbaar ontroerd nam mevrouw deze in ontvangst.

Mevrouw Oonk, geboren in Obdam als dochter van een Heerenboer. In 1942 trouwde zij en sinds 1956 woont zij in Heiloo. Samen met haar man, hij is in 1981 overleden, en haar vier kinderen heeft zij op verschillende plaatsen in Heiloo gewoond. Nu woont mevrouw sinds 2004 in De Loet/Amberhof. Naast haar vier kinderen heeft mevrouw Oonk zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Mevrouw Oonk is erelid bij het Falkland Toneel. Zij heeft daar in vele producties gespeeld. Een leuke anekdote is dat zij na het spelen van het stuk "De Jantjes" een brief van de toenmalige burgemeester kreeg met daarin de woorden dat hij het stuk al vaak had mogen zien maar dat het nog nooit zo goed vertolkt was als de versie waarin mevrouw Oonk speelde. Dit is haar nog altijd bijgebleven. "Ik zat huilend aan de keukentafel", aldus mevrouw Oonk. Een mooier compliment kon zij zich niet wensen.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Een bos bloemen namens de gemeente
Een gezellig onderonsje met de burgemeester

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant