Klaar voor het knippen
Klaar voor het knippen

Patricia doneert haar aan haarstichting.nl

Human Interest Heiloo

Patricia van der Voort doneerde haar haar aan de Nederlandse Haarstichting. Hieronder vertelt zij haar verhaal:

"Tijdens mijn tweede zwangerschap ontdekte ik rond de 35e week een moedervlek op mijn bil welke heel snel veranderde. Nog geen drie weken later zat ik bij de Dermatoloog en werd de moedervlek verwijderd. Het betrof een Melanoom. Twee weken later kregen we de uitslag. Hij was kwaadaardig en ze wilden de plek van de melanoom nog verder verwijderen en een biopt van mijn poortklier nemen. Inmiddels was ik net bevallen van onze zoon Kyan.

In het MCA hebben ze het biopt en de huid rond de melanoom verwijderd (2e keer). Daaruit bleek dat de bron schoon was, maar er onrustige cellen in mijn lies zaten. Ik moest onder de scan. De uitslag was negatief. Uitzaaiingen in mijn nek en achter de longen. Dit was een hel!! De hormonen schoten nog door mijn lijf van de bevalling en dan dit nieuws. We wisten niet wat we hoorden en hoe nu verder. Twee kleine kids, huis aan het verbouwen en in de bloei van je leven. Na de scan uitslag hebben ze een biopt van mijn nek genomen. Dit bleek geen uitgezaaide melanoom kanker, maar Sarcoidose en achter mijn longen ook.

Wat een goed nieuws. Geen uitzaaiingen dus! Ik ben op tijd geweest.

Na een second opinion in het Antonie Van Leeuwenhoek blijkt dat de uitzaaiingen in mijn lies minimaal is. Maar de nasleep maakt het heftig. Ik ben onzeker over mijn lijf en 'ga ik mijn kinderen zien opgroeien' is een dagelijkse gedachte. Vertrouwen krijgen is wat er moet gebeuren.

Daarom wilde ik mijn haar doneren aan vrouwen die dit nodig hebben om ze een beetje zelfvertrouwen te geven. Ook wil ik iedereen alert maken op het checken van zijn/haar huid op (verdachte) moedervlekken. Bij twijfel: bel de dokter."

Voor meer informatie: Nederlandse Haarstichting, http://www.haarstichting.nl/haar-doneren

Zes vlechten voor haarstichting.nl
Patricia met haar nog lange haar
Patricia met nieuwe korte coupe
Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant