Afbeelding

Elckerlyc schoolband op tv bij de BZT Show! Stem jij ze door naar Carré?

Human Interest Heiloo

HEILOO - Zes kinderen uit groep 8 van basisschool Elckerlyc uit Heiloo dingen met hun muzikale act mee naar een plek in de BZT Band XXL. Dat is een heel grote band die de komende weken gevormd wordt uit tien basisschoolgroepen uit heel Nederland.

Iedereen kan vanaf 29 oktober stemmen op de Elckerlyc schoolband uit Heiloo. Als ze op 5 november, tijdens hun optreden op televisie in de BZT show, als winnaar uit de bus komen, dan mogen ze in december optreden in Koninklijk Theater Carré voor niemand minder dan koningin Máxima. 

Begin dit jaar konden alle basisscholen een muzikale act insturen in verschillende categorieën zoals Rap, Orkest en Zang. Basisschool Elckerlyc zond een act in voor de categorie 'popband'. De school werd vervolgens gekozen uit vierhonderd scholen om afgelopen voorjaar auditie te doen in Bussum. Deze band van Elckerlyc bestaat uit drummer Steven, bassist Wieke, gitarist Timo, toetsenist Rover en de zangeressen Febe en Sierra. Tijdens die audities streden deze Heilooër muzikanten tegen negen andere groepen om één van de drie popband-finaleplekken. Dat lukte en daarom kreeg de band gratis muziekles van bandcoach Amanda en een bezoek op school van zangeres en jurylid Krystl. Met de twee andere finalisten komen ze zaterdag 5 november op televisie in de BZT Muziek Show, gepresenteerd door het vaste duo Jetske en Pepijn. Allemaal kijken dus, op NPO Zapp om 19.00 uur! 

Tijdens de uitzending strijden ze om een felbegeerde plek in de BZT Band XXL. Of ze die plek bemachtigen, wordt bepaald door het juryoordeel en de stemmen die de kijkers thuis de week voor de uitzending kunnen uitbrengen. Aan het einde van de uitzending horen de kinderen of ze in december mogen optreden voor koningin Máxima tijdens een muzikaal kerstgala in Koninklijk Theater Carré, georganiseerd door 'Méér Muziek in de Klas' in samenwerking met KRO-NCRV. 

Van 29 oktober tot vrijdag 4 november kan iedereen stemmen op de Elckerlyc schoolband via www.zapp.nl/de-bzt-show ofwww.meermuziekindeklas.nl.

Tekst: Natalie Bottemanne

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant