Hannah en Sophie van De Duif interviewen de burgemeester
Hannah en Sophie van De Duif interviewen de burgemeester

Terugblik opening Kinderboekenweek De Duif en De Zuidwester

Human Interest Heiloo

HEILOO - Een paar dagen voor de opening in de bibliotheek Heiloo van de Kinderboekenweek, was burgemeester Hans Romeyn al aanwezig op basisschool De Duif in Heiloo. Verder startte de Kinderboekenweek op basisschool De Zuidwester op woensdag 5 oktober. Een terugblik.

De Duif
Directeur Annemiek van de Vliet van De Duif introduceerde op maandag 3 oktober het thema van dit jaar: 'Oma's en opa's, voor altijd jong!' Hannah en Sophie uit groep 7 interviewden de burgemeester over zijn kinder- en schooltijd. Ze vroegen hem naar zijn favoriete vakken op school en spelletjes uit zijn jeugd. In de bomvolle aula las de burgemeester - zelf ook opa - voor uit het boek 'Met opa is het altijd feest' van Stefan Boonen en Marja Meijer. Aansluitend overhandigde de burgemeester aan alle leerkrachten een nieuw boek om voor te lezen in de groep.
Deze week staan er op CBS de Duif nog veel meer activiteiten in het teken van de Kinderboekenweek. Tijdens de boekenmarkt op het plein mag elke leerling kinderboeken te koop aanbieden aan medeleerlingen. Zo kan iedereen met nieuwe leesboeken de herfstvakantie in. Op 14 oktober sluit De Duif de Kinderboekenweek af met spelletjes van vroeger, waar iedereen jong bij blijft.

De Zuidwester
De Kinderboekenweek startte woensdag 5 oktober op de Zuidwester met een vol schoolplein: alle leerlingen waren buiten om het voorleesteam '50+ leest voor' van de bibliotheek toe te zingen met het lied 'Voor altijd jong'. Het voorleesteam van tien dames en heren werd daarna nog even ondervraagd door juf Marion en juf Sonja over leeftijd en natuurlijk over voorlezen. In alle groepen van de Zuidwester werd vervolgens tegelijk voorgelezen. Het was muisstil in de hele school. Zowel de leerlingen, de leerkrachten als de voorlezers hebben ervan genoten.

Het voorleesteam is actief tussen Kinderboekenweek en Sinterklaas, ook op andere scholen kunnen de leerlingen deze voorlezers tegenkomen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant