Boomwhackers; holle plastic buizen, die ten opzicht van elkaar harmonisch zijn afgesteld.
Boomwhackers; holle plastic buizen, die ten opzicht van elkaar harmonisch zijn afgesteld. Foto: aangeleverd

Eensgezindheid start met nieuw Opstaporkest

Cultuur

Heiloo - Na meerdere succesvolle voorgaande edities gaat Muziekvereniging Eensgezindheid weer starten met het Opstaporkest. Het opstaporkest is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar waarin allerlei aspecten van de muziek centraal staan.

In het opstaporkest leren de kinderen met een blokfluit de eerste noten uit het notenschrift spelen. Maar ook leren zij o.a. ritmes slaan met boomwhackers, samenspelen in een orkest en reageren op een dirigent. Ook komen zij in aanraking met diverse andere blaasinstrumenten zoals saxofoon, klarinet, trompet en trombone. Met andere woorden; kinderen leren zich op een leuke manier muzikaal te ontwikkelen. De lessen in het opstaporkest worden gedurende één jaar gegeven in een groep van 8 tot 12 kinderen met een frequentie van één keer per week. Na het opstaporkest kunnen de kinderen een keuze maken om een ander blaasinstrument of slagwerkinstrument te gaan bespelen.

Tijdens de lessen presenteren de kinderen zich een aantal maal aan elkaar en de ouders tijdens de repetitie of op een concert.

Buiten het feit dat deze (mini) concertjes heel erg leuk zijn, is het heel belangrijk voor de (muzikale) ontwikkeling van het kind. Door kinderen op jonge leeftijd bezig te laten zijn met muziek en instrumenten, zal een betere keus kunnen worden gemaakt om een bepaald type instrument te gaan bespelen.

Deelname aan het opstaporkest is absoluut aan te bevelen vanwege de veelzijdigheid ervan. Er is een uitstekende professionele docent die heel goed met kinderen om kan gaan en spelenderwijs de basisbeginselen van de muziekleer bijbrengt. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de pagina van het www.mv-eensgezindheid.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant