Wethouder Elly Beens als gastdirigent van Oratoriumkoor Heiloo.
Wethouder Elly Beens als gastdirigent van Oratoriumkoor Heiloo. Foto: STiP Fotografie

Wethouder gastdirigent Oratoriumkoor Heiloo

Cultuur

HEILOO - Zaterdag 15 september was in de Cultuurkoepel de aftrap van Concert Support. Dit cowdfunding concept is ontwikkeld door Oratoriumkoor Heiloo. Tijdens de speciale repetitiedag van het koor in de Cultuurkoepel nam wethouder Elly Beens even het stokje over van de vaste dirigent en artistiek leider Paul Waerts.

Concert Support
Concert Support is ontwikkeld om de liefhebber van grote koorwerken in staat te stellen vooraf bij te dragen in de exploitatie van concerten tegen een aantrekkelijke korting. Deelnemers zetten maandelijks een klein bedrag vanaf € 2,50 opzij om kaartjes te kunnen kopen voor concerten van het koor. Zo wordt een tegoed van bijvoorbeeld € 25,00 aangevuld tot € 30,00: een prima rendement!

Bestuurslid Peter de Ruijter: "We hopen met Concert Support het voor iedereen makkelijker te maken om van deze concerten te genieten. Tegelijkertijd geeft het ons wat meer financiële zekerheid, want het organiseren van een concert is een kostbare aangelegenheid."

Tevens kan Concert Support gezien worden als de aftrap van activiteiten in het kader van het 75-jarig bestaan in 2020 van Oratoriumkoor Heiloo.

Voorbereiding
Het koor is zich nu aan het voorbereiden op een najaarsconcert op zondagmiddag 7 oktober, waar werken van Bach, Mendelssohn en Kurt Thomas worden gezongen. Op 22 december is er, net als vorig jaar, een Koepelscratch. Een uitvoering van Händels Messiah waaraan vorig jaar tijdens de eerste Koepelscratch ruim 200 zangers meededen.

Tijdens haar afsluitende speech zei wethouder Elly Beens "Het een mooie ervaring gevonden te hebben om even zo'n groot koor te mogen dirigeren."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant