Koffie, gebak en bloemen voor Heilooërs Lies en Taco Riet.
Koffie, gebak en bloemen voor Heilooërs Lies en Taco Riet. Foto: Frits van Eck

Inwoner Heiloo 10.000e bezoeker van Huys Egmont

Cultuur

EGMOND AAN DEN HOEF - Even lekker naar Egmond fietsen, het is wat velen uit de omgeving doen. Zo ook de Heilooërs Lies en Taco Riet, die afgelopen zaterdag in Huys Egmont voor een verrassing kwamen te staan. 

Ze zijn door de polder, over het Zomerdijkje met het kippenbruggetje gekomen. Bij aankomst in het Slotkwartier had Lies nog gezegd: "Wat is dat toch een schattig rijtje van oude gebouwtjes". Hoeve Overslot hadden ze al vaker bezocht en nu lokken de vlaggen bij Huys Egmont ze naar binnen. Wat een verrassing, als blijkt dat Lies de 10.000e bezoeker is sinds de opening in 2017. Er is koffie met gebak en er zijn bloemen voor Lies.

Eerst kijkt het stel rond bij de bijzondere tentoonstelling van Ab Baart: Egmonders professioneel gefotografeerd als het evenbeeld van historische figuren. Sinds 1 juni gingen maar liefst 3.700 bezoekers ze voor. Ook de 'hoek' van Egmond-kenner Jos Hof krijgt de aandacht. Hier is van alles te vinden over de Heren en Graven van Egmond, in het bijzonder de bekende Lamoraal van Egmont. Zijn politieke inspanningen kostte hem 450 jaar geleden de kop.

Huys Egmont is gelegen aan de Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef. De openingstijden zijn t/m september: donderdag t/m zondag van 14.00–17.00 uur en op andere dagen bij vlagvertoon. Toegang gratis. www.huysegmont.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant